Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tenis: Jelena Janković se vraća na tron

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petzschner je u finalu Beča iznenadio Monfilsa i osvojio svoj prvi turnir, Nalbandian je slavio u švedskom Stockholmu, a Jelena Janković je trijumfom u Moskvi osigurala prvo mjesto na koje će službeno zasjesti u ponedjeljak.

Nijemac Philipp Petzschner pobjednik je ATP teniskog turnira koji se za nagradni fond od 670.000 eura igrao u Beču. Petzschner je u finalnom susretu pobijedio Francuza Gaela Monfilsa 6:4, 6:4.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sereni US Open i vrh WTA ljestvice Slika nije dostupna US Open: Janković i S. Williams za naslov

Za 24-godišnjeg tenisača iz Bayreutha, koji na ljestvici trenutačno zauzima 124. mjesto, to je prva turnirska pobjeda u karijeri. Nakon trijumfa u Beču sasvim sigurno probit će se među 100 najboljih na svijetu.

Argentinac David Nalbandian pobjednik je turnira u Stockholmu. U finalnom susretu pobijedio je Šveđanina Robina Soderlinga 6-2, 5-7, 6-3.

Bila je to deveta turnirska pobjeda argentinskog tenisača u karijeri, te druga ove godine nakon što je slavio u Buenos Airesu. Soderling je ostao na dvije titule, a čak šest puta je poražen u finalnim susretima.

U finalnom susretu WTA turnira u Moskvi Srpkinja Jelena Janković je pobijedila Ruskinju Veru Zvonarevu 6:2, 6:4.

Prva nositeljica moskovskog turnira i od ponedjeljka prva tenisačica svijeta je tako stigla do trećeg uzastopnog naslova nakon pobjeda na turnirima u Kini i Njemačkoj. Bila je to ujedno i njezina četvrta turnirska pobjeda ove sezone, te četvrta u karijeri.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene