Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

SP: Sjajni Durant odveo Amerikance u finale!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki košarkaši prvi su finalisti Svjetskog prvenstva u Turskoj. U polufinalnoj su utakmici pred 15.000 gledatelja u Istanbulu nadigrali Litvu s 89-74...

Izabranici Kestutisa Kemzure protiv velikog su se favorita držali tek u uvodnih pet minuta, a nakon što su Amerikanci poveli s 12-11, Litva više ni u jednom trenutku nije došla u vodstvo.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Litve i Bjelorusije Napetosti rastu Bjelorusija odgovorila Litvi nakon zatvaranja granica: "Posežu za svakom mogućom izlikom" Marko Stričević na NATO samitu - 1 izvještaj iz Litve Reporter Dnevnika Nove TV o sastanku NATO saveza i njihovoj vojnoj bazi: "Neki izgledaju kao križanci čečenskih postrojbi i kubanskih revolucionara"

Za ponovno sjajno raspoloženog Kevina Duranta jednostavno nisu imali rješenja. Košarkaš Oklahome je utakmicu završio s 38 poena i devet skokova, a s dvoznamenkastim su ga učinkom pratili tek klupski suigrač Russell Westbrook (12 poena), te Lamar Odom koji je uz 13 koševa ubilježio i deset skokova. Kod Litvanaca je s 15 koševa i devet skokova najbolji bio Robertas Javtokas.

Reprezentacija SAD-a je na poluvrijeme otišla s 15 koševa prednosti (42-27), a najveće je vodstvo imala u posljednjoj minuti (89-69).

U finalu će Amerikanci igrati protiv boljeg iz kasnijeg dvoboja između domaćina Turske i Srbije.

SP u košarci, polufinale:

SAD – Litva 89-74
Turska – Srbija 83-82

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene