Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sljemenske utrke treće po gledanosti ...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utrke muškog i ženskog slaloma na zagrebačkome Sljemenu ove su godine po posebnom kriteriju Međunarodnog skijaškog saveza (koji uključuju broj gledatelja na stazi i TV-gledatelja) bile ukupno čak treće po gledanosti od svih utrka Svjetskog kupa prošle sezone, kazao je direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek.

'S VIP Snow Quenn Trophy smo postigli izvanaredan uspjeh koji nam priznaje i FIS, a po gledanosti su ispred nas samo Kitzbuehel i Adelboden, dok je Zagreb ispred čuvenog Wengena, što je doista nestvarno', izjavio je Pavlek te dodao kako je FIS službeno u kalendaru potvrdio sljemenske slalomske utrke u idućih 5 godina, što je maksimum.

Pročitajte i ovo Besplatna žičara za sve posjetitelje Sljemena Besplatna vožnja FOTO Pogledajte gužve na sljemenskoj žičari: Građani od jutra pohrlili na uživanje u snijegu Skijalište - 1 Omiljena zimska aktivnost Velika seoba Hrvata: Slobodan termin već je gotovo nemoguće naći, a cijene su niže nego na razvikanim mjestima izvan Hrvatske

'Trud koji smo uložili u skijaške utrke na Sljemenu svih ovih godina se višestruko isplatio, postavili smo visoke standarde koje svi uvažavaju i organizacijski smo toliko jaki da nam je FIS u kalendaru dao maksimalnih pet godina. Dobili smo i stalni termin uvijek u prvom tjednu nakon Nove godine, što je odličan skijaški termin i iskazuje veliko povjerenje čelnika svjetskog skijanja', ustvrdio je Pavlek, najavivši za 2009. petu žensku i drugu mušku slalomsku sljemensku utrku.

Skijašice će po prvi puta voziti dnevni slalom, 4. siječnja s prvom vožnjom u 9.45 sati, a drugom u 12.30 sati, dok će se isti dan popodne voziti Utrka skijaških legendi, čija će domaćica opet biti Janica Kostelić. 

Muški slalom će biti noćni 6. siječnja, s prvim 'laufom' u 15.15 sati, a drugim u 18.30 sati. Prije svake utrke će se tradiocionalno na Tru Bana Jelačića ždrijebati startni brojevi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene