52233
52233
52233
52233
52233

Perica Bukić u Kući slavnih

  • , 12.07.2008., 22:16
  • Autor:
  • komentara

Proslavljeni hrvatski vaterpolist Perica Bukić večeras je u Malagi i službeno postao član Kuće slavnih u vodenim sportovima, što je počast koju su dosad od Hrvata primili samo Đurđica Bjedov, Zoran Janković, Zdravko Ćiro Kovačić i Ratko Rudić.

 
 
 
 

Na za javnost zatvorenoj ceremoniji Europskog saveza vodenih sportova Bukić je primio priznanje koje je jednohlasno podržalo svih 185 članova Odbora za imenovanje Kuće slavnih. Uz Bukića, u Kuću slavnih su primljeni i australska vaterpolistica Debbie Gibson, kao i talijanski filmski redatelj i pobjednik canneskog festivala Nanni Morretti, koji se u mladosti aktivno bavio vaterpolom, pa je dobio posebno priznanje koje je Kuća slavnih ranije uručivala i bivšem američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu i glumici Esther Williams.

Perica Bukić je naš najtrofejniji vaterpolist, koji trenutno obnaša dužnost predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza. Rođen 1966. u Šibeniku, Bukić je počeo igrati za Solaris, potom za zagrebačku Mladost i splitski Jadran, a u karijeri osvojio točno 40 medalja, među kojima se posebno ističu olimpijsko zlato sa OI u Lod Angelesu 1984. i Seulu 1988., te srebro sa Hrvatskom iz Atlante 1996. Dobitnik je i brojnih državnih priznanja, a najboljim je hrvatskim vaterpolistom bio proglašavan 1991., 1992. i 1998. godine.

Međunarodna Kuća slavnih u vodenim sportovima ima sjedište u američkom Fort Lauderdaleu, a prvi njezin "stanovnik" bio je čuveni filmski Tarzan Johnny Weissmüller još 1963.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.

Dnevnik.hr na FacebookuDNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se