Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vekić i Kušurin ipak ostaju u B finalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni olimpijski odbor i Međunarodna veslačka federacija službeno su odbili zamolbu Hrvatskog olimpijskog odbora da se Anti Kušurinu i Mariju Vekiću dopusti nastup u A finalu.

"Predali smo pismenu zamolbu MOO-u i FISA-i te smo razgovarali s glavnim tajnikom FISA-e Mattom Smithom, no nažalost naša zamolba je odbijena uz obrazloženje da su Vekić i Kušurin službeno nastupili u polufinalu te da nisu prije utrke uputili nikakvu prijavu ili zamolbu, te se njihov rezultat u polufinalu smatra službenim", rekao je šef Misije hrvatske olimpijske delegacije Damir Šegota.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Slovačkoj užas u Slovačkoj Sofiju, Katu i Luciju pregazio je otac njihove kolegice iz škole: Strašna prometna nesreća šokirala je zemlju Slika nije dostupna OI: HOO upućuje molbu da se Kušurin i Vekić uvrste u finale

Vekić i Kušurin trenutačno su na dodatnim zdravstvenim pregledima, nakon što su jučer doživjeli prometnu nesreću. Mario Vekić i dalje osjeća bolove u donjem dijelu leđa, a Ante Kušurin povremeno ima glavobolju. Hrvatski dvojac na pariće nastupit će danas u B finalu koje je na rasporedu u 17:40 sati.

Hrvatski veslači su zajedno sa trenerom Dragutin Milinkovićem doživjeli prometnu nesreću na putu prema Shunyi olimpijskoj stazi pedesetak kilometara od Pekinga. U autobus iz Olimpijskog sela u kojem je bilo 10-ak veslača i njihovih trenera zabilo se kombi-vozilo na auto-putu, a pritom su poginula tri putnika iz kombija. 

>> OI: Veslači doživjeli prometnu nesreću, ozlijeđen trener Milinković; troje poginulih

>> Trener Milinković se osjeća dobro

Hrvatski olimpijski odbor uputio je molbu da se dvojac uvrsti kao sedmi čamac u finale utrke, smatrajući da su u prometnoj nesreći pretrpjeli šok, što je izravno utjecalo na njihov nastup i rezultat u polufinalnoj utrci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene