Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vaterpolo: Ni gaženje Kine nije pomoglo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petoj, posljednjoj utakmici B skupine olimpijskog turnira u vaterpolu Hrvatska je pobjedila Kinu sa 16:4 (4:0, 3:0, 1:1, 8:3), no svejedno će Rudićevi izabranici morati u četvrtfinale, gdje ih čeka opasna Crna Gora.

Vaterpolisti Hrvatske visoko su porazili momčad Kine u posljednjoj utakmici u B skupini, ali to im nije pomoglo da osvoje prvo mjesto u skupini i direktan plasman u poluzavršnicu. Naime, o konačnom plasmanu u skupini nije odlučivala naša utakmica protiv Kine nego međusobni dvoboji naših konkurenata Srbije i Italije, odnosno SAD i Njemačke i obje su završene nepovoljnim ishodom po našu momčad. Naime, Srbija je poražena sa 12:13 protiv Italije, a SAD su pobijedile Njemačku sa 8:7.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vaterpolo: Laka pobjeda Hrvatske protiv Italije Slika nije dostupna Ratko Rudić: Glavni cilj ove godine su OI u Pekingu

"Svi smo znali kako će završiti dvoboj Srbije i Italije i mi sada plaćamo danak porazu od Amerikanaca. Izgubili smo prvo mjesto u skupini, ali što je još važnije i nekoliko dragocjenih dana odmora", kazao je nakon pobjede nad Kinom hrvatski vaterpolski izbornik Ratko Rudić.

Tako je jedini poraz u skupini protiv SAD koštao plasmana na prvo mjesto u skupini i najlakšeg mogućeg puta do olimpijskog odličja.

Odabranike Ratka Rudića sada očekuje u srijedu susret protiv europskih prvaka Crne Gore, a u slučaju pobjede u poluzavršnici ih očekuju odmorni olimpijski pobjednici Mađarska.

"Ako želimo uzeti medalju, moramo pobijediti najjače reprezentacije. Put prema finalu jest vrlo težak, valja svladati i Crnu Goru i Mađarsku, a to smo znali i prije početka Igara. Po meni su ipak Crnogorci slabiji nego što su to bili na Europskom prvenstvu u Sevilli", kazao je Smodlaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene