Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rukometaši spasili dan, polufinale izboreno preko Danske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtfinalnoj utakmici olimpijskog rukometnog turnira Hrvatska je pobijedila Dansku s rezultatom 26:24 i tako su naši rukometaši ostali u utrci za medalju.

Od sve tri hrvatske reprezentacije koje su stigle u Peking, do polufinala i borbe za medalju stigli su tek rukometaši. U teškoj utakmici olimpijski pobjednici iz Atene uzvratili su europskim prvacima Dancima za poraz u finalu EP-a u Norveškoj početkom ove godine svladavši ih u četvrtfinalu Igara sa 26-24 (14-12).

Pročitajte i ovo Vojni rok - 4 Zbog ruske agresije Još jedna europska država uvodi obvezni rok za žene: Bit će tek treća u svijetu koja ga ima Slika nije dostupna I Danska u polufinalu SP-a

Naši su igrači sjajno otvorili utakmicu, pokretljivom obranom poremetili su danske napade, a iz danskih pogrešaka i obrana Mirka Alilovića rađali su se protunapadi iz kojih je Goran Šprem nemilice punio mrežu iza Kaspera Hvidta. 

U 10. minuti Hrvatska je vodila sa 5-1, a četiri pogotka postigao je Šprem dok je preostalog zabio Džomba iz sedmerca kojega je iznudio - Šprem. Sve je u našoj reprezentaciji funkcioniralo savršeno do 12. minute kada je Metličić pogodio za 7-2.

Ipak, Danci su se uspjeli primaknuti na 11-9 u 23. minuti, a tada je naša reprezentacija po prvi puta u utakmici imala igrača više. Nažalost, u te dvije minute umjesto povećanja rezultata, Hrvatska je primila dva gola ne postigavši niti jedan i dozvolila Dancima izjednačenje. Ipak, u završnici prvoga poluvremena Vori, Horvat i Metličić postigli su golove kojima se otišlo sa 14-12 na odmor.

Početkom drugoga poluvremena Danska je preuzela kontrolu rezultata pnajprije zahvaljujući svom lijevom krilu Larsu Christiansenu koji je postigao četiri od njihovih pet prvih pogodaka u drugom dijelu za vodstvo 17-16. 

Danci su bili u prednosti do 43. minute kada su vodili sa 19-18, ali potom im se napokon o glavu obila gruba igra zbog koje su zaradili podosta isključenja i potrošili puno snage. U razdoblju od 43. do 55. minute Danci su postigli tek jedan pogodak, dok su naši igrači pet puta slali loptu iza Hvidta, te stigli do prednosti 23-20 uoči same završnice.

Tada su na scenu stupili španjolski suci Breto i Huelin koji su Dance održali u igri za pobjedu sve do posljednje minute. Naime, u tri minute dosudili su čak tri sedmercva za Dansku, od kojih su dva bila vrlo dvojbena, Spellerberg je prva dva iskoristio, ali je trećega, kod vodstva Hrvatske 24-22, promašio čime je propustio priliku da utakmicu uvede u potppunu neizvjesnost.

Olimpijski pobjednici iz Atene otprije četiri godine u polufinalu u petak će igrati protiv Francuske u 12.00 sati po hrvatskom vremenu.

HRVATSKA: Losert, Alilović; Sulić, Balić 2, Duvnjak, Lacković 3, Vori 2, Dominiković, Džomba 6 (5), Horvat 1, Vuković, Šprem 7, Metličić 2, Valčić 3

DANSKA: Hvidt, Henriksen; Boesen 3, Joergensen, Jensen, Christiansen 6 (2), Spellerberg 3 (2), Hansen 1, Noeddesbo 3, Sarup, Boldsen 1, Lindberg 4, Bruun Joergensen 1, Nielsen 2

SEDMERCI: Hrvatska 6 (5), Danska 6 (4).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Danska 8 minuta 
 
Više na olimpijske.dnevnik.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene