Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počeci: Ude vježbao iz WC-a, Pejčić prodavala odjeću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nego što su osvojili olimpijske medalje, malo tko je za njih čuo. Brončana Snježana Pejčić i srebrni Filip Ude nisu imali nimalo lagan sportski život.

Riječanka Snježana Pejčić, u vrijeme dok je radila kod majke u dućanu s odjećom, pola dana je trenirala, a pola radila. Dobivala je plaću od 3.000 kuna. Majka tvrdi kako se Olimpijka nikad nije izvlačila od posla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDEO: Tri tisuće Čakovčana dočekale srebrnog Filipa Udea Slika nije dostupna Srebrni Filip Ude i brončana Snježana Pejčić stigli u Hrvatsku

Grad i Olimpijski odbor stipendirali su Snježanu s 8.000 kuna tako da čitavu godinu prije Igara nije morala raditi. Do tada joj je kolegica Sanja odrađivala smjene kad bi se Snježana s udaljenih natjecanja vraćala u ranim jutarnjim satima.

>>  Pejčić osvojila brončano odličje!

>> Filip Ude: ''Konačno mi se ostvario san!''

Čakovčanin Filip Ude gimnastiku trenira 15 godina. Dvorana u kojoj je započeo karijeru nikako nije prikladna za treniranje. No, u nedostatku prostora, Filip se morao snalaziti na razne načine. Tako je preskok vježbao s improviziranog pontona koji ide iz WC-a.

Od Filipove majke smo doznali kako je srebrni Olimpijac skroman te kako zbog priprema i natjecanja često izbiva pa ga obitelj ne vidi u prosjeku 200 dana u godini.

Priče o ovim posebnim mladim ljudima pogledajte u priloženim videima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene