Obavijesti Video Pretražite Navigacija

OI: Tomasović: Bio sam suviše impresioniran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Bio sam previše impresioniran, ne čak toliko protivnikom ili ispunjenom dvoranom, već činjenicom da je dvoboj prenosila televizija u Hrvatskoj i da me gledaju svi koji me znaju," kazao je nakon poraza u 1. kolu superteške kategorije olimpijskog turnira u Pekingu hrvatski boksač Marko Tomasović.

Talijan Roberto Cammarelle iskoristio je ukočenost Tomasovića i lagano dobio dvoboj sa 13:1 u bodovima, s tim da Splićanin do prvoga boda došao tek pred sam kraj treće runde.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi sustav odvajanja Penju se i do 70.000: Objavljene cijene zagrebačkih boksova za otpad Slika nije dostupna Na SP u boksu nastupa šest Hrvata

"Ukočen i impresioniran nisam se mogao opustiti, ruke su bile tvrde, a svaki kroše sam promašio, a inače pogađam četiri od pet. Neiskusan sam i dopustio sa da me imresionira olimpijsko ozračje, ne čak ni gledalište niti protivnik svjetski prvak. Tu sam već 15 dana i držim da je to bilo nepotrebno. Žao mi je, znam da mogu puno, puno bolje", kazao je 27-godišnji Splićanin, koji se donedavno bavio i kick-boxingom, a inače je student na Pomorskome fakultetu u Splitu.

Tek su ga hrvatski novinari upozorili da je njegov dvoboj gledala i NBA superzvijezda Kobe Bryant.

"Ne, nisam znao da je i on tu. Sad mi je još više žao".

Talijan Cammarelle je dvostruki svjetski prvak i nositelj brončanog odličja u superteškoj kategoriji sa prošlih Igara, a osim nemjerljivog iskustva i renomea spram Tomasovića, od našeg borca je viši dvadesetak centimetara.

"Cammarelle je najbolji borac u superteškoj kategoriji i mi smo znali što Marka čeka. Šteta što je bio impresioniran, vjerujte mi da je on sjajan borac koji večeras nije ništa pokazao od onoga što zna. Jako mu nedostaje iskustvo i to je presudilo u ovoj borbi. Da je barem povezao nekoliko krošea, koji su mu najjači udarci, sve bi izgledalo drugačije", kazao je trener reprezentacije Drago Mijić .

Jedini preostali hrvatski boksač u turniru Marijo Šivolija u četvrtak boksa u 2. kolu poluteške kategorije protiv Tadžikistanca Džakora Kurbanova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene