Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kajak: Janić sedmi na 1000 m

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski kajakaš Stjepan Janić zauzeo je sedmo mjesto u finalnoj utrci kajaka na 1000 m. Sutra će Janić imati priliku za popravak, u svojoj omiljenoj disciplini K1 500m.

Janić je dobro startao i bio četvrti nakon prvih 500m metara, no u završnici je konkurencija pojačala, tako da je Stjepan završio kao sedmi, od devet natjecatelja u finalu. Ipak, sam ulazak u finale, u ovoj disciplini za njega je veliki uspjeh, a u sutrašnjem finalu na 500m Janić bi mogao ostvariti znatno bolji rezultat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kajakaš Stjepan Janić izborio plasman i u polufinale utrke na 500 metara Slika nije dostupna Deset velikih rivalstava u Pekingu

"Nisam nimalo kalkulirao u ovom finalu s obzirom na sutrašnje finale na 500 metara, dao sam sve od sebe u utrci", kazao je 27-godišnji Janić nakon utrke.

"Bila je čast veslati u utrci u kojoj skoro svi imaju olimpijske medalje i nije mi bilo ni nakkraj pameti čuvati snage. Olimpijske igre imaju drugačiji sustav natjecanja u odnosu na Svjetska i europska prvenstva, gdje imate ujutro kvalifikacije, a popodne finale. U Pekingu je jedna utrka dnevno i imat ću dosta vremena za oporavak", kazao je Janić, europski prvak iz 2005. i dvostruki mediteranski prvak u jednosjedu i dvosjedu sa bratom Mićom.

"Energetski sam potpuno spreman, znam da mogu 500 metara odveslati jako brzo, no ne znam hoće li to biti dovoljno za medalju. Ne želim ništa obećavati", zaključio je naš najbolji kajakaš na mirnirm vodama.

Jedan od favorita utrke na 500 metara olimpijski prvak Kanađanin Adam van Koeverden kazao je kako su mu najveći konkurenti za zlato Novozelanđanin Steven Ferguson i - Janić.

Janićeva sestra Nataša Janić, dvostruka olimpijska pobjednica iz Atene, nastupa za Mađarsku i sutra će se i ona boriti u kajaku dvosjedu. 

Zlato je na današnjoj utrci osvojio Britanac 31-godišnji Tim Brabants, svjetski prvak iz 2007. i treći sa OI u Sydneyju.

Olimpijski prvak iz Atene Norvežanin Eirik Veraas Larsen morao se zadovoljiti srebrom, a Australac Ken Wallace  osvojio je broncu, što mu je najveći uspjeh u karijeri.

Jedan od favorita Kanađanin Adam van Koeverden, koji je bio brončani na OI u Ateni, završio je na osmom mjestu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene