Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kajak: Janić deveti na 500 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski kajakaš Stjepan Janić osvojio je posljednje, deveto mjesto u finalu na 500 metara u kajaku jednosjedu na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Naslov olimpijskog pobjednika osvojio je Australac Ken Wallace ispred branitelja naslova iz Atene Kanađanina Adama van Koeverdena, te pobjednika na 1000 metara od petka Britanca Tima Brabantsa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kajak: Janić u finalu na 500 metara Slika nije dostupna Odlični Stjepan Janić izborio finale utrke na 1000 metara

"Mogao sam biti nekoliko mjesta bolje plasiran, samo da sam imao bolji start. To ipak nije moj stil, nisam eksplozivan i gotovo nikad ne startam među prvima, a danas sam na prvih 250 metara utrke potrošio više energije negoli je bio plan", govorio je naš najbolji kajakaš na mirnim vodama, koji je ipak zadovoljan svojim nastupom na Igrama u Pekingu gdje je ušao u dva finala.

"Vrlo sam zadovoljan ostvarenim jer ima dva finala, a neki su svjetski prvaci zapeli u kvalifikacijama ili polufinalu. Nije bio problem odveslati šest utrka u šest dana, ali je konkurencija na ovim Igrama strašna. Stvarno mi je bila čast veslati u finalu", kaže 27-godišnji Janić, kojemu je dosad najveći uspjeh bila bronca sa Europskoga prvenstva 2005. i osvajanje naslova mediretanskog prvaka u jednosjedu i dvosjedu s bratom Mićom.

"Sada je primarno da se odmorim i pripremim za sljedeću sezonu. Moram popričati i s bratom Mićom kako ćemo dalje u dvosjedu. Šteta što i on nije bio ovdje", kazao je sin čuvenog kajakaša Milana Janića, koji je na Igrama u Los Angelesu 1984. uzeo srebro.

Stjepan Janić je odmah nakon utrke otišao bodriti dvije godine mlađu sestru Natašu, dvostruku olimpijsku pobjednicu iz Atene, koja vesla za Mađarsku, a u Pekingu ima zlato u dvosjedu i srebro u četverosjedu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene