Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brkljačić bez finala, pred novinare došla uplakana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske kladivašice Ivana Brkljačić i Sanja Gavrilović nisu se uspjele plasirati u finale discipline kladiva na olimpijskim igrama u Pekingu.

Iako se najavljivala kao sigurna finalistkinja Brkljačić je u jutrošnjim kvalifikacijama podbacila i sa hicem od 68.38 metara zauzela 16. poziciju. U finale je ušlo 12 najboljih, a Brkljačić je do finala nedostajalo metar duži hitac. U istoj diciplini Splićanka Sanja Gavrilović je sa hicem od 60.55 metara zauzela 45. mjesto od 50 kladivašica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Atletika: Haklits u finalu, Vanja Perišić 35. Slika nije dostupna Ivana Brkljačić baca u Dublinu

Brkljačić je krah u kvalifikacijama primila jako teško i uplakana je došla pred novinare, koji su prije pitanja prvo dali rupčić.

"Ovo nije prvi puta da plačem, ali jest prvi put da mi novinari daju rupčić. Od 1996. nisam propustila nijedan trening, stvarno sam profesionalac i ovo je baš težak šok za mene", kazala je Brkljačić, koji je u prvom hicu bacila 66.54, metra, drugi je otišao u zaštitnu ogradu, a u trećem je dobacila tek do 68.38, što je bilo nedovoljno za finale. Ivana je ove sezone bila u dobroj formi, 74.89 metara bačenih u lipnju u Villenuevueu je svrstalo kao šestu među svim kladivašicama, a najvaljivala je i obaranje hrvatskog rekorda (75.08).

"Bila sam samouvjerena, željela sam već prvih hicem sve riješiti, ali je ručka od sprave dotaknula žicu. Drugi pokušaj je stvarno bio fenomenalan da nije bilo pogreške u izbačaju, a treći sam bacila presigurno jer sam se počela bojati i razmišljati - pa neću valjda opet ispasti u kvalifikacijama. Možda mijenjanje tehniike i nije bila najboilja ideja uoči Igara, no morala sam napraviti kvalitativni skok. Svi pokazatelji su bili u redu, bacala sam ove sezone sjajno, a onda ovo...", kroz suze je govorila Brkljačić, koja je u kvalifikacijama zapela i na prošlim Igrama u Ateni sa sličnim rezultatom - 68.21.

Loš dan za hrvatsku atletiku upotpunio je i Jurica Grabušić koji je sa istrčanih 14.18 sekundi ispao već u kvalifikacijama na 110 prepone. Grabušić je sa tim razočaravajućim rezultatom zauzeo 39. mjesto od 43 trkača i to sa rezultatom koji je 31 stotinku slabiji od onog kojim je 25-godišnji Zagrepčanin završio svoj nastup u kvalifikacijama Atene 2004.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene