Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Boks: Šivolija izgubio od Tadžikistanca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naš boksač Mario Šivolija izgubio je u poluteškoj kategoriji do 81kg od tadžikistanskog boksača Kurbanova, i time se oprostio od Olimpijskih igara.

Izvrsni Kurbanov od prve do zadnje minute vodio je glavnu riječ. Nije hrvatskom boksaču pružio nikakvu šansu, a na kraju je rezultat bio uvjerljivih 8:1. Tadžikistanac se nakon izvrsne dvije pobjede u prva dva meča prometnuo u jednog od favorita za osvajanje zlata u kategoriji od 81kg.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SP u boksu: Izbornik nezadovoljan nastupom naših predstavnika Slika nije dostupna Na SP u boksu nastupa šest Hrvata

"Dao sam sve od sebe protiv protivnika koji je ljigav i neuhvatljiv, a suci su mu dopustili da boksa praktički kao profesionalac. Spustio je glavu u meču barem 15-tak puta, a sudac ga je opomenuo samo dvaput. Pritom su mu bodovali baš svaki udarac. Po običaju, počeo sam ukočeno, a malo me iznenadila i njegova taktika. U prvom dvoboju kada je svladao svjetskog prvaka Uzbekistanca Atojeve je boksao potpuno drugačije, napadački i ne tako prljavo kao protiv mene. Očekivali smo pravi meč, a ne hrvanje. Nakon ovoga čak razmišljam da napustim boks i počnem se baviti nečim drugim", kazao je Omišljanin.

"Ovo je prava sramota što su sve suci bodovali Tadžikistancu. Pa da je izašao iz ringa i ponovno se vratio i to bi mu dopustili. Svaki puta kada je zamahnuo dobio je bod. U četiri runde sve što je radio jest bježanje, saginjanje i držanje", bio je vrlo ljut trener reprezentacije Drago Mijić.

Nakon poraza Šivolije i Tomasovića, Hrvatska više nema predstavnika u boksu na Olimpijskim igrama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene