Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Biti ili ne biti: Pobjedom protiv Francuske do olimpijskog odličja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski rukometaši danas su započeli svoj polufinalni dvoboj protiv Francuske, naših starih rukometnih poznanika. Ulog je velik: pobjednik će se u nedjelju boriti za zlatnu olimpijsku medalju.

Pakleni nisu mogli dobiti teže protivnike na putu do olimpijskog finala. U četvrtfinalu su morali igrati s aktualnim europskim prvacima Dancima, a sada protiv ekipe koja je najviše pokazala na ovim Igrama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rukomet: Hrvatska protiv Danske u četvrtfinalu Slika nije dostupna Rukomet: Hrvatska s Balićem pobijedila Kinu

Protiv Francuza neće biti nimalo lako. Dosad smo igrali 13. puta i naši protivnici imaju bolji omjer pobjeda i poraza, no na velikim natjecanjima Hrvatska je bila uspješnija. U sjećanju nam je ovogodišnja pobjeda u polufinalu Europskog prvenstva, kada se nitko nije nadao da možemo dobiti moćnu Francusku, pogotovo što smo imali pregršt ozlijeđenih igrača. Na Olimpijadi smo ih tukli 1996. godine u polufinalu, na putu do prvog rukometnog zlata u povijesti.

U Pekingu naša momčad također nije potpuno zdrava, ali veseli što će u našoj vanjskoj liniji igrati udarna trojka: Lacković, Balić, Metličić. Uz solidna krila Šrema i Džombu, te konstantno dobrog Vorija na crti, naš bi napad trebao stvarati puno problema francuskoj obrani. Na golu će Losert i Alilović morati čuda obraniti, ako želimo doći do pobjede, a obrana mora odigrati perfektno.

Francuska obrana definitivno je najbolja u današnjem rukometu. Omeyer na golu ispred sebe ima bedem snažnih i kvalitetnih braniča, koje je izuzetno teško izigrati. Na Baliću i društvu vrlo je težak posao.U dosadašnjem tijeku turnira već smo jednom igrali s Francuzima i izgubili. Pakleni bez Balića i isključenog Metličića bili su preslabi da bi ugrozili moćnog protivnika, iako smo se dobro držali veći dio utakmice. No, ta je utakmica odavno zaboravljena, a u današnjem dvoboju nema favorita. Tko bude imao bolji dan, ići će u finale.

U nedjelju ujutro past će odluka o rukometnim odličjima. Dvoboj za treće mjesto igra se u 7:30 po našem vremenu, a finalna utakmica u 9:45.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene