Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Platini ismijao Sarkozyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uefe Michel Platini smatra apsurdnom incijativu francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja da se prekidaju nogometni susreti zbog zviždanja za vrijeme izvođenja nacionalnih himni.

'Ako ćemo prekidati utakmice zbog zviždanja himni, onda to isto možemo učiniti i kad se nekom igraču zviždi zbog loše igre. Pa zar će uz svakog navijača biti policajac, to je apsurdno', kazao je Platini u intervuju 'Le Monde'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dodatni troškovi 'zdravorazumski' Sarkozy letio 'Air Sarkom', svojim preuređenim zrakoplovom Slika nije dostupna Otkriveno previše detalja Rat knjiga o Carli Bruni prijeti Sarkozyjevoj karijeri?

Incijativu za prekidanje nogometnih susreta Sarkozy je predložio zgrožen time što je uoči utakmice između Francuske i Tunisa u utorak dio publike zviždao za vrijeme sviranja francuske himne.

I prije 30 godina kada sam ja igrao za reprezentaciju, Marseljezi se zviždalo na svakom stadionu u Francuskoj Francuski predsjednik se zgrozio valjda ne znajući da je to ustaljena praksa kada igraju Francuzi protiv Alžira ili Maroka.

'Prije 30 godina kad sam igrao za reprezentaciju, Marseljezi se zviždalo na svakom stadionu u Francuskoj. No, u to vrijeme političari nisu bili zainteresirani za nogomet i nitko zbog toga nije bio šokiran. Bilo bi bolje da se posvetimo edukaciji navijača, jer u nekim državama himni se nikad ne zviždi' - rekao je Platini.

Platini nije rekao koje su to države. Ruku na srce, teško bi se pronašli među njima...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene