Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska teško poražena od Srbije u finalu Svjetskog kupa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli osvojiti zlato nakon što su uvjerljivo poraženi od Srbije.

Nakon što je sredinom srpnja osvojila treće mjesto na završnom turniru Svjetske lige u Nišu, hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je i drugo mjesto na FINA Svjetskom kupu u rumunjskom gradu Oradei. U finalnom susretu 'Barakude' su izgubile od Srbije 7:13 (0:4, 3:2, 3:5, 1:2).

Pročitajte i ovo Navijači napali policiju - 2 Do Kupa uz molitvu "Oni nisu nikakvi huligani": Poznati splitski svećenik predvodi misu za Torcidaše Kolinda Grabar-Kitarović na vaterpolo utakmici - 3 Hrvatska bez finala Kolinda Grabar-Kitarović u dresu navijala za Barakude, u društvu joj bio i suprug Jakov

Za hrvatsku reprezentaciju je to prva medalja u povijesti ovog natjecanja koje je prvi put održano 1979. godine i do sada je održano 14. puta.

Hrvatski vaterpolisti su do finala došli sa pet pobjeda, a jedinu lošu partiju na turniru su odigrali upravo u finalu protiv suparnika kojeg su u natjecanju po skupinama pobijedili 10:8. No, u finalu je Srbija bila bolja i nadigrala je odabranike Ratka Rudića u svim segmentima igre. Već nakon prve četvrtine hrvatski vaterpolisti su imali četiri gola zaostatka i više se nisu uspjeli vratiti u meč. Srbija je imala i fantastičan učinak igrača više 8 od 8, dok smo mi imali loših 3 od 11.

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Sandro Sukno s tri gola, dva gola je dao Andro Bušlje, dok su po jedan zabili Frano Karač i Samir Barić. Srbiju su predvodili Filip Filipović, Vanja Udovičić i Živko Gocić sa po tri gola.

U susretu za treće mjesto Španjolska je pobijedila SAD 12:8, Rumunjska je peta, Australija šesta, Kina sedma, a na začelju je Iran.

Hrvatsku sada očekuje Europsko prvenstvo koje će se od 29. kolovoza do 11. rujna održati u Zagrebu.

FINA KUP, finale:

Srbija - Hrvatska 13:7 (4:0, 2:3, 5:3, 2:1)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene