Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fantastični Hajduk s 3:0 izbacio Rumunje iz Europa lige!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hajduk je ostvario veličanstvenu pobjedu i nakon puno godina uzeo ugledan europski skalp...

Konačno velika europska pobjeda splitskog kluba. Nakon godina i godina ispadanja od svakog barem malo ozbiljnijeg protivnika, Hajduk konačno može slaviti jedan sjajan europski rezultat. Na Poljudu je pao ugledni Dinamo Bukurešt, momčad koja je prethodnih godina igrala bitnu ulogu u Europa ligi i Kupu UEFA.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Rumunjskoj - 3 Niska stopa procijepljenosti VIDEO Kaos zbog COVID potvrda: Dio nezadovoljnih uspio ući u dvorište parlamenta Slika nije dostupna Niska stopa procijepljenosti Dramatični prizori: Mjesta u mrtvačnici više nema, tijela leže na hodnicima bolnice - ''Svaki dan nestane jedno selo"

Splićani su odigrali savršenu utakmicu. Poklepovićeva momčad pred prepunim stadionom imala je tu sreću da je prvi gol zabila već u 12. minuti što je uvelike utjecalo na daljnji tijek utakmice. Tada je Vukušić probio desni bok i udarcem u bliži kut prevario gostujućeg golmana Curcua.

U 22. minuti Hajduk je već imao rezultat koji ga je vodio dalje. Brkljača je zabio na asistenciju Sharbinija, ponovo uz veliku pomoć gostujućeg golmana. U 38. minuti rumunjski vratar ništa nije mogao: Tomasov je silovito opalio s dvadesetak metara i gotovo proparao mrežu. Gosti su bile u totalnom šoku. Gubili su 3:0 i izgledali kao razbijena vojska.

U drugom dijelu Dinamo se probudio i postao ravnopravan protivnik Splićanima. U nekoliko navrata opasno su gosti prijetili Šubašiću, ali u samoj završnici ponestalo im je snage i Hajduk je stigao do fantastičnog trijumfa, kojeg su splitska publika i ljubitelji ovog kluba definitivno zaslužili.

Teško je izdvojiti najbolje pojedince utakmice, jer svi Hajdukovi igrači su odigrali vrlo dobro. Možda je ključan čovjek ipak bio Marin Tomasov, koji je zabio u obje utakmice i svojim golovima dotukao protivnika.

Hajduk je tako prošao u 4. pretkolo Europa lige. Tamo neće biti nositelj i čekat će ga još jedan opasan protivnik. No, ne bi bilo iznenađenje da splitski klub prođe u glavnu fazu turnira, definitivno nije puno slabiji od konkurencije. Osim ako mu ždrijeb ne donese baš Liverpool ili Juventus...
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene