Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fak: Ne zanima me novac, idem za trenerom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolji hrvatski biatlonac odlučio je da će u budućnosti nastupati za Sloveniju, a mnogi mu to nikad neće oprostiti…

Najbolji hrvatski biatlonac svih vremena, Jakov Fak, koji je 2009. na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Pyeongchangu i 2010. na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru osvojio brončane medalje za Hrvatsku, zatražio je ispisnicu iz Hrvatskog biatlonskog saveza.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

'Želi bih se zahvaliti svima, posebno HOO na čelu sa Zlatkom Matešom. Nažalost, ova priča nije mogla drukčije završiti jer jedini kriterij koji je meni bio bitan nije ispunjen. A to je trener. Moram ići za trenerom jer bez toga nemam perspektivu', objasnio je Jakov Fak za Sportske novosti.

'Financijski bih bolje prošao da ostanem u Hrvatskoj, ali to nije moj motiv. U biatlonu je jako bitno s kojim ljudima radiš, a ja bih bio najsretniji da su svi tu, u Hrvatskoj. Ja sam Hrvat i ostat ću uvijek Hrvat, a imat ću dvojno državljanstvo', rekao je 23-godišnji biatlonac.

>> VIDEO: 'Nitko ne mijenja državljanstvo zbog staze'

>> Slovenci potvrdili: Fak je naš!

Jesmo li mogli zadržati najboljeg biatlonca? Je li se mogao dovesti njegov trener u Hrvatsku? To su sada pitanja na koje je prekasno tražiti odgovor. Gotovo je. Jakov Fak se od ponedjeljka priključuje pripremama u Sloveniji. Mnogi će mu zamjeriti, neki i nikad oprostiti. No, činjenica je da nas nije izdao, jer odlučio je krenuti putem koji je, po njegovom mišljenju, najbolji za njega. Vrijeme će pokazati koliko je to bio dobar izbor…

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene