Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Balić izabran za najboljeg rukometaša svih vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska rukometna federacija proglasila je Ivana Balića za najboljeg rukometaša svih vremena.

Na pitanje "Tko je najbolji rukometaš vih vremena?" tijekom otvorenog je razdoblja glasovanja odgovorilo gotovo 11.000 posjetitelja IHF-ove web-stranice. Od tog je broja čak 48.7% glasača dalo svoj glas hrvatskom majstoru rukometne lopte, danas 31-godišnjemu srednjem vanjskom igraču Zabreba CO.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nerazriješen slučaj Srbijanskom rukometašu preminuo sin (9) nakon što je kamenom pogođen u glavu Slika nije dostupna Nova ljubav zgodnog rukometaša Nikola Karabatić u vezi sa lijepom crnokosom studenticom

>> 'Očito mu je Pajovič draži od Balića!'

Rođeni je Splićanin osvajao naslov svjetskog (2003. godine) i olimpijskog prvaka (2004.), a kao doprvak je završavao Svjetska prvenstva 2005. i 2009., te Europska 2008. i 2010. godine.

U više je navrata biran za najboljeg igrača najvećih turnira, a 2003. i 2006. godine proglašavan je službeno najboljim svjetskim rukometašem.

Pobijedio je Balić znatno trofejnijeg Francuza, pet godina mlađeg Nikolu Karabatića, danas igrača francuskog Montpelliera, koji je dobio 33.7% glasova posjetitelja. Karabatić je aktualni europski, svjetski i olimpijski prvak, a 2007. je proglašen najboljim rukometašem svijeta.

Treće je mjesto u izboru zauzeo Kirgizijac Talant Dušebajev, danas trener španjolskog Ciudad Reala, sa 16.5% glasova.

Činjenica da je igrao u prošlosti nije išla naruku također niti Nijemcu Joachimu Deckarmu, koji se može pohvaliti tek s dva posto glasova.

U natjecanju za najbolju svjetsku rukometašicu svih vremena, koje je provedeno prije muškog izbora, slavila je Srbijanka Svetlana Kitić, ponajbolja svjetska rukometašica iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene