451618
451618
451618
451618
451618

NAGRADA U RUKAMA Zoran Marinović osvojio reportažom za Provjereno

  • , 27.09.2016., 11:28
  • Autor:
  • komentara

Zoran Marinović nagrađen je kao reporter-redatelj za originalan istraživački pristup za filmove.

 
 
 
 
Zoran Marinović (Foto: Dnevnik.hr)
Zoran Marinović (Foto: Dnevnik.hr)

Hrvatski reporter, snimatelj i reporter-redatelj, Zoran Marinović, za reportaže o posljednjim brazilskim Indijancima te okrutnoj tradiciji ubijanja Mingi djece u Etiopiji, dobio je nagradu na Green Montenegro Film Festivalu.

Za sjajna djela „Mingi – prokleta djeca“ i „Provjereno – duboko u džungli“, kao reporter-redatelj nagrađen je za originalan istraživački pristup za filmove. U prelijepoj zemlji Etiopiji, Marinović je istražio i prenio okrutnu tradiciju plemena Mingi iz doline rijeke Omo gdje prakticiraju običaj ritualnog ubijanja djece koja se proglašavaju prokletima.

Zoran Marinović (Foto: Dnevnik.hr)

Ovjekovječio je bitku posljednjih plemena brazilskih indijanaca za očuvanje vlastite kulture, industriju koja uništava njihov okoliš, vlasti koja smanjuje njihov teritorij i globalizaciju koja nezaustavljivo dolazi i u njihova sela.

Zoran Marinović (Foto: Dnevnik.hr)

Iako ih je nekada bilo više od 6 milijuna, a danas manje od 400.000 te se suočavaju s vlastitim problemima, brazilski indijanci ne gube iz vida širu sliku te brinu za budućnost čitavog svijeta.
Marinovićeve reportaže prikazane su u emisiji „Provjereno“, a život brazilskih indijanaca i inspirativnu priču o tome zašto se brinu za budućnost čitavog svijeta, a ne samo njihovog komada džungle, pogledajte OVDJE.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se