Zeko Oswald

Pronađen davno izgubljeni Disneyjev crtić

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Animirani film Walta Disneyja, nestao 20-ih godina, pronađen je u arhivima Britanskog instituta za film (BFI) koji je najavio da će se premijera 87 godina izgubljenog crtića održati 12. prosinca u Londonu.

Filmić 'Sleigh Belles' (Praporci saonica) nije bio prikazan od premijere 1928., a glavni junak tog crtića od šest minuta je prvi Disneyev crtani lik, zeko Oswald, rođen prije mnogo slavnijeg Mickeyja Mousea. Kopiju je pronašao stručnjak koji je na mrežnim stranicama proučavao kataloge nacionalne arhive BFI-a, ustanove s jednom od najvećih zbirki filmova na svijetu.

Pogledaj i ovo Beyonce, Meghan Markle (Foto: Getty Images) Stvarno? Procurila neugodna snimka na kojoj Harry moli iznenađenog šefa Disneyja da zaposli Meghan

Napokon došli na svoje - fanovi se sele na drugi svijet

Kustos Robin Baker ističe da je pronađena kopija crtanog filma jedina postojeća, a restaurirana je uz pomoć Disneyevih studija. Andrew Millstein, predsjednik Disneyevih studija animacije, procjenjuje da bi se u svijetu moglo pronaći još izgubljenih Disneyevih filmova. (Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene