Zbogom legendo

Umro pionir elektronske glazbe

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Glazbena karijera Jean-Jacquesa Perreya počela je '50-ih godina i on je bio među prvim europskim glazbenicima koji su prihvatili elektronske instrumente.

Jean-Jacques Perrey, francuski kompozitor i pionir elektronske glazbe, umro je u Švicarskoj u 87. godini od raka pluća.

"Nažalost, moj je otac umro 4. studenoga od karcinoma", potvrdila je u nedjelju njegova kći Patricia Leroy za AFP.

Glazbena karijera Jean-Jacquesa Perreya počela je '50-ih godina i on je bio među prvim europskim glazbenicima koji su prihvatili elektronske instrumente. Nakon što se početkom '60-ih godina preselio u SAD, Perrey se povezao s kompozitorom Gershonom Kingsleyem 1965. Zajedno su snimili dva utjecajna albuma "The In Sound From the Way Out" 1966. i "Kaleidoscopic Vibrations: Electronic Pop Music From Way Out" 1967.

"Kao vlasnik diskografske kuće Oglio Records imao sam zadovoljstvo susresti se sa stotinama umjetnika, ali sam rijetko imao priliku raditi s legendama", rekao je za internetsko izdanje časopisa Rolling Stone Carl Caprioglio, Perreyev prijatelj koji je objavio 2006. njegov album "The Happy Electropop Music Machine".

"Jean-Jacques Perrey je legenda i zahvalan sam da sam imao priliku pomoći mu da podijeli svoju divnu glazbu sa svijetom", kazao je vlasnik Oglio Recordsa. (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene