"SveZaMojeZlato"

Petar Grašo: Pjesmu 'Moje zlato' posvećujem svim hrabrim ženama

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Miljenik publike i pobjednik ovogodišnjeg 55. Splitskog festivala Petar Grašo, srca publike još jednom će osvojiti svojim najvećim hitovima. Dvadesetu godišnjicu karijere Petar obilježava koncertima u Lisinskom koji će osim slavljeničkom notom biti obojani i hvalevrijednom humanitarnom.

Prvi koncert 13. listopada je već rasprodan, datum drugog koncerta je 21. listopada. U suradnji s Podravkom kao generalnim sponzorom koncerta Petar Grašo sudjeluje u humanitarnoj kampanji "SveZaMojeZlato" u čije je svrhe nesebično podijelio svoj najnoviji glazbeni hit ''Moje Zlato''.

Pogledaj i ovo Severina Rijetke fotografije! Severina pokazala svoj zagrebački stan, pri uređivanju luksuzne nekretnine pazila je na svaki detalj, a rado i ugošćuje bliske osobe

U suradnji s Podravkom, generalnim pokroviteljem velikog koncerta u Lisinskom i udrugom "Sve za nju" Petar je dio hvalevrijedne akcije s ciljem osvješćivanja javnosti o važnosti borbe protiv raka dojke. To je nastavak predivne priče od prije pet godina kada je popularni pjevač u suradnji s kolegama glazbenicima svim ženama oboljelima od raka poklonio pjesmu "Sve za nju".

Obilježen Dan ružičaste vrpce posvećen prevenciji raka dojke

Zapanjen činjenicom kako svake godine u Hrvatskoj od raka dojke obolijeva oko 2500 žena, dok istovremeno godišnje umire gotovo 900 žena, objeručke je prihvatio mogućnost da vlastitim doprinosom pomogne. O humanitarnoj akciji, velikom koncertu i ponešto o detaljima iz privatnog života Petar nam je otkrio u intervjuu.

Dva desetljeća karijere proslavit ćete velikim koncertom u Lisinskom, što ste pripremili za publiku iz vašeg bogatog glazbenog opusa?

Doživljavam tu večer kao rođendansko slavlje i svirat ćemo sve moje hitove i neke pjesme koje nisam svirao uživo, a ljudi ih vole. Nećemo raditi velike planove, kao kod svih lijepih večeri pustit ćemo da nas emocija nosi.

"Fasciniran sam dobrotom i snagom žena iz udruge 'Sve za nju' koje nose toliki teret, a nalaze snage i volje da još pomažu drugima"

Vaša velika večer bit će zaokružena i humanitarnom gestom posvećenoj udruzi "Sve za nju". Što vas je nagnalo da budete dio ove hvalevrijedne akcije i koju biste poruku uputili ženama i njihovim obiteljima koje se bore s bolešću raka dojke?

Već sam radio s udrugom i fasciniran sam dobrotom i snagom tih žena koje nose toliki teret, a nalaze snage i volje da još pomažu drugima. Lako je davati klišeizirane poruke tipa "izdržite" i "sve će biti dobro", ali doista mislim kako su pozitivna okolina i podrška obitelji najučinkovitiji lijekovi za sve životne nedaće, posebice ovako osjetljive.

Suradnja s udrugom "Sve za nju" zapravo je nastavak lijepe priče započete prije pet godina?

Tada se naime pojavila inicijativa da napišem pjesmu koja bi se zvala isto kao i udruga, meni osobno je to bio blizak susret s problemima, ali i velikom humanošću i hrabrošću koje te žene imaju i nose sa sobom. Tu divnu priču započeo sam s Arsenom Dedićem, velikanom koji je u roku dva dana napisao prekrasan tekst i sjećam se kako su me prošli trnci kada sam ga prvi put pročitao i pjevušio uz svoju melodiju. Massimo i Neno Belan pjesmi su dali dodatnu dimenziju baš kao i producent Nikša Bratoš. Bio je to timski rad nas petorice muškaraca i svojevrstan muški poklon tim divnim ženama.

Vaša nova pjesma "Moje zlato" u humanitarnoj kampanji Podravke nastavlja zapravo tu ulogu glasnika poruke o važnosti pomaganja oboljelima.

Pjesma je doista fantastičan glasnik poruke i cilja o važnosti da udruga "Sve za nju" postoji i opstane. Ukazati na važnost prehrane za oboljele od raka dojke misija je kampanje u kojoj mi je čast sudjelovati. S obzirom da sam veliki ljubitelj, ali i poznavatelj hrane, s velikom sigurnošću mogu reći kako je izuzetno važno s čim se hranimo i da pametno kombiniranje namirnica ima veliki utjecaj na zdravlje našeg tijela. Stoga pohvaljujem inicijativu Podravke da oboljele i njihove obitelji educira o pripremi jednostavnih, ali nutritivno bogatih obroka koji nužno ne moraju biti skupi.

Kada smo kod recepata, koji su sastojci presudili u stvaranju vašeg novog hita "Moje Zlato"?

Beskrajan talent Tončija i Vjekoslave Huljić, naše prijateljstvo i ljubav prema glazbi.

Nedavno ste izjavili da je svaka vaša pjesma zapravo jelo koje morate završiti bez da vam drugi u njega dodaju začine. Otkud crpite inspiraciju za osmišljavanje novih pjesama, ali i recepata za delicije koje su među omiljenijima na meniju vašeg restorana?

Kada voliš i živiš za nešto, onda ideje dolaze. Putujući svijetom jeo sam po raznim restoranima i imao prilike gledati kako to rade najbolji. Što se glazbe tiče recepta nema, okružen sam vrhunskim suradnicima koji razumiju što želim i imaju strpljenja da zajedno dolazimo do konačnog cilja, a to je pjesma.

"Ukazati na važnost prehrane za oboljele od raka dojke misija je kampanje 'SveZaMojeZlato' u kojoj mi je čast sudjelovati."

Pamtite li svoje prvo uspješno pripremljeno jelo? Koje stihove pjevušite dok kuhate?

Volim kuhati, ali nažalost rijetko si to mogu priuštiti. Ne pjevam dok kuham, ali muzika mora biti u pozadini jer ona opušta, a kad se kuha mora se biti pozitivan. Moje prvo jelo bio je sendvič, imao sam 7 ili 8 godina i nije bio baš dobar, haha.

Kako doživljavate hranu, u molskoj ili durskoj ljestvici?

Durska, uvijek, osim ako je neukusna, tad je u molu.

Koji biste svoj recept podijelili s čitateljima Coolinarike?

Uzmite komad sirove tune i izrežite je na tanke ploške. Stavite na nju malo maslinovog ulja, par kapi limuna i naranče, pa lagano nakapajte sojinim umakom. Opcija je da se pospe s malo narezanog mladog luka tj. kapulice, kako mi Dalmatinci kažemo. Sve najbolje stvari su jednostavne. Za mene je to gozba nad gozbama.  

*Intervju je preuzet s portala Coolinarika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene