441279
441279
441279
441279
441279

TEŠKA OPTUŽBA Zdravko Čolić radio za UDBA-u?

  • , 24.06.2016., 09:14
  • Autor:
  • komentara

Zdravko Čolić, prema tvrdnjama Vlade Georgijeva, nije samo običan glazbenik.

 
 
 
 
Zdravko Čolić (FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Zdravko Čolić (FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Crnogorski pjevač Vlado Georgijev ozbiljno je optužio Zdravka Čolića. Na jednoj je radio postoji kazao kako je legendarni Sarajlija radio za zloglasnu UDBU.

Naime, Georgijev tvrdi da se to događalo sedamdesetih i osamdesetih prošlog stoljeća, a o tome govori, kako tvrdi Vlado, i Čolina pjesma 'Pisat ću joj pisma druga'. "Čola se držao ozbiljnih suradnika, imao je dobre pjesme. Nabrajao je sve gradove u pjesmama, i to potvrđuje da je bio pod kontrolom službe državne sigurnosti. Nije bilo moguće biti zvijezda u to vrijeme i napuniti Marakanu, a da nisi otpjevao "Druže Tito, mi ti se kunemo", kazao je Georgiev i tako dolio ulje na vatru na ovu temu koju srpski mediji povremeno ožive. Podsjetimo, Zdravko je gradio i karijeru u Rusiji i Njemačkoj.

Ove je tvrdnje nekada govorio i Živan Velisavljević, nekada dugogodišnji djelatnik Udbe. Isti je tvrdio da je Titov suradnik Stane Dolenc vodio akciju koja je za cilj imala kontrolirati mlade putem glazbe. Udba je imala želju mlade pretvoriti u bezopasne klaune bez revolucionarnih ideja. Prvi od glazbenika koji je pristao biti dio te priče jest Goran Bregović.

Crnogorski pjevač koji je pokrenuo ovu priču, poznat je i po tome što je bio nezadovoljan presudom Karadžiću te se obrušio na Brammertza.

Zdravko Čolić (FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL)


 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se