Paranoja ili?

Što se stvarno krije iza bezazlenih stihova popularnih pjesama?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Skrivene poruke nekad su toliko očite, ali ih ne primjetite dok ih ne poslušate unatrag.

Opće poznate su glasine da kada se najpoznatija pjesma legendarnog Led Zeppelina 'Stairway to Heaven' pusti unatraške, čuju se sotonske poruke. Također, kada slušate glazbu Beatlesa unatraške čut ćete da je Paul McCartney zapravo umro 1966. godine. No, svaka unatrag izgovorena riječ može imati skrivenu poruku, jer naš mozak jednostavno tako funkcionira. Stoga vam donosimo pet različitih primjera poznatih po skrivenim porukama.

Pogledaj i ovo Alaina Marie Scott posvojio nećakinju Kontroverzni reper spasio ju je od teške obiteljske situacije i odgojio kao vlastitu kćer, a sada ne može biti ponosniji na nju!

Tool

Američki rock bend poznat po korištenju tema poput slobodnog mišljenja, misticizma i filozofskog buđenja, skrivena poruka u njihovoj pjesmi 'Intension' je poprilično čudna i neočekivana. Ovu iznenađujuću poruku koja glasi 'Work hard… Stay in school… Listen to your mother… Your father is right.' možete čuti od 5.58.

Eminem

Slavni reper glumio je filmu '8 Milja' te napravio i limitrani soundtrack za film. Jedna od pjesama koja se našla na tom popisu je 'Stimulate', a na kraju pjesmu Eminem je ostavio jednu nerazumljivu poruku za svoje fanove. Kada je čujete unazad ona glasi, 'I'm not here to save you, I'm only here for the ride, so let me entertain you and everything will be fine'.

Boards of Canada

Ovaj škotski elektronički duo izgradio je karijeru na bizarnim i misterioznim zvukovima. Od samih početaka koristili su izvrnuti zvuk, te zajedno sa skrivenim porukama i referencijama na kultove, filozofiju i psihodeliju, ova suptilna sotonska aluzija samo je jedan mali dio njihovog enigmatičnog zvuka. Poslušajte od 2.55 i vjerojatno ćete čuti stih 'A god with hooves, a god with horns'.

Nelly Furtado

Na ovom popisu vjerojatno najviše iznenađuje kanadska pjevačica Nelly Furtado, ali njezina skrivena poruka koja nikome nije jasna. U original verziji pjesme 'Big Hoops (Bigger the Better)' ne može se čuti ništa osim 'Oh my god', no u a cappella verziji poruka jasno glasi 'Oh my god, descending to the 13th floor, 14th floor, the 11th floor, descending to the 12th floor', a možete ju čuti od 0.42.

Electric Light Orchestra

Bend za koji vjerojatno niste nikad ni čuli, u svoje vrijeme voljeli su eksperimentirati s takvim zvukovnim izazovima, a 1975. izdali su album na kojem se našla pjesma 'Fire on High'. U zadnjih 35 sekundi možete čuti jasan glas kako kaže 'The music is reversible but time is not. Turn back… Turn back… Turn back…', a što im to znači nemamo pojma.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene