450959
450959
450959
450959
450959

SNIMLJENO SJEDIŠTE SCIJENTOLOGA Utočište Toma Cruisea i društva!

  • , 21.09.2016., 19:02
  • Autor:
  • komentara

Posjed ima nekoliko manjih zgrada u kojima boravi Tom Cruise, ali i zatvor za neposlušne članove!

 
 
 
 
Sjedište Scijentološke crkve (Screenshot: Youtube)
Sjedište Scijentološke crkve (Screenshot: Youtube)

Prekrasna zračna snimka koja otkriva razmjere masivnog 'Gold Base' sjedišta Scijentološke crkve. U njima crkva snima filmove, a ima i zgradu za 'neposlušne'. Snimke je objavio portal The Underground Bunker novinara Tonyja Ortege, poznatog po pisanju o Scijentološkoj crkvi.

Neimenovani izvor rekao je da su snimke snimljene u skladu sa zakonima, no portal upozorava da bi Scijentološka crkva mogla skinuti snimke s YouTubea.

Sjedište se nalazi u Hemetu u Kaliforniji, a naziv 'Int Base' odnosno 'Gold Base' odnosi se na Golden Era Productions studije u kojima crkva snima filmove.

Na snimci se vidi i takozvana Zgrada 50, ured scijentološkog vođe Davida Miscavigea, kao i garaža u kojoj se nalaze njegovi automobili, a tu je i zgrada za koju je Tom DeVocht, čovjek koji je nekad radio u toj bazi, rekao kako je to posebna teretana izgrađena za Miscavigea i njegovog slavnog prijatelja i glumca Toma Cruisea.

Pokraj je i elektrana, koja se ne vidi na snimci, a koja bazu opskrbljava električnom energijom kako bi osigurao neovisnost od nacionalne mreže. Posjed ima i nekoliko manjih zgrada u kojima Cruise boravi kada je u posjeti, a posjed također ima i zatvor koji može primiti 80 ljudi odjednom nazvan 'Rupa', a služi za primanje neposlušnih scijentologa. Vrijednost imanja gotovo je 100 milijuna dolara.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se