'Too Posh to Parent'

BAHATI BOGATAŠI Plaćaju trenere za tutu i LEGO psihologe za djecu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Channel 4 ima još jedan bizarni show. Radi se o showu 'Too Posh to Parent'. Prati najbogatije roditelje na svijetu.

Nina Naustdal objašnjava kako svaka mama mora ima osobu kojoj može vjerovati kada se radi o mjerenju dječje noge. To se odnosi na postolare, ali ne bilo koje nego baš one koji izrađuju dječje cipele.

Zašto bi mala djeca trebala imati ručno izrađene cipele? Kako kaže, vrlo je zabavno kada djecu uključite u dizajniranje. 'Posljednji par cipela posebno je dizajniran za mog sina, nema ih nitko u Londonu, Monacu ili južno od Francuske. U njima se osjeća posebno. I svakako preporučujem', priča Nina.

Koliko koštaju ručno rađene cipele u Londonu ili Monacu? Stvarno ne zna. Ali kaže ako se uzrujavate oko takvih stvari, onda si ih ne možeš niti priuštiti.

Nina je jedna od majki koja se prikazuje u dokumentarcu 'Too Posh To Parent', koji se fokusira na bogate obitelji koje se svakodnevno susreću sa izazovima u odgajanju djece. To su izazovi na koje teško da će prosječna osoba naći odgovor.

Svijet u kojem nisu samo dadilje, čistači, učitelji nego i nindža dadilje koje kombiniraju brigu o djetetu s borilačkim vještinama. Cijena? Iznad tisuću dolara po satu. Od vlakića za djecu od 2 tisuće dolara do osobnog portreta slikara ili glazbenog učitelja koji će sa instrumentom od 7 milijuna dolara dijete naučiti svirati 'Blistaj, blistaj zvijezdo mala'.

Jedan otac se pohvalio da nikad nije promijenio djetetu pelenu, kada je dobio drugo dijete zaposlio je još jednu dadilju.

Kako se Nina osjeća kao zvijezda showa?

'Pa, nije se zvao tako kada sam prihvatila sudjelovati u njemu' rekla je. 'Ali, oduvijek sam bila iskrena da imam uzbudljiv stil života i da trebam pomoć oko svega.'

'Nije to velika stvar. U ovom dijelu Londona, manje-više svi smo isti. Nitko ne priča o tome, ali ne vidim razlog zašto bi se toga sramili.'

Jasno je zašto je Channel 4 htio Ninu u prvom planu u dokumentarcu. Modna dizajnerica, koja živi u kući od 10 milijuna dolara, ima muža menadžera, troje djece i sedam pasa.

Imaju kućnu pomoćnicu, čistačicu i kuhara. 'Nikad nisam naučila kuhati, mislim da bih trebala uzeti poduke ako bih ikad htjela probati', priznala je.

Ni jedno od djeteta ne može bez svojih pomagača. Osobnog asistenta dijele djeca i majka. Zaposlenog kako bi organizirao dane za igranje i pobrinuo se za njihove aktivnosti nakon škole.

Najčudniji zaposlenik je Lego psiholog, koji svaki tjedan posjećuje njezinog sina. Što je Lego psiholog? Gdje ih se može unajmiti? Zašto treba? Koliko košta njihova terapija? '

'Škola ga definitivno preporuča', rekla je. 'Istraženo je da igranje Lego kockicama poboljšava koncentraciju. Mislimo da je korisno. Svakako ćemo nastaviti s tim.'

Nije Nina jedina. Slično razmišlja i ruski par, Igor i Natasha sa svojom 13-godišnjom kćeri Katyom. Odlučni u tome da pretvore djevojčicu u violinističog virtuoza, njezini roditelji zaposlili su poznatog violonista Dmitryja Sitkovetskyog, koji je ohrabruje da uči na instrumentu vrijednom 7 milijuna dolara. 'Želimo da naporno radi kako se ne bi postala lijeno derište', rekla je Natasha.

Da ništa nije previše kad su djeca u pitanju, dokazuje i Irene Major, bivša manekenka, udana za direktora naftne kompanije. Imaju petero djece te žive u vili od 47 soba. Smatra se preglamuroznom za odgoj djece pa je unajmila čak i trenera za tutu. 'To je vještina koju će imati za čitav život', rekla je Irena i bez žaljenja platila tisuće dolara trenerici za tutu. Amanda Jenner otvorila je taj posao i doslovno se obogatila na kakici. Neki njeni klijenti na čekanju su i do dvije godine.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene