''Mladi pjevaju, a ne znaju što''

Problem su stihovi: Zabranili veliki ljetni hit "Despacito"

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Malezija je zabranila emitiranje velikog ljetnog dance hita "Despacito" na radiju i televiziji nakon kritika u toj većinski muslimanskoj zemlji kako su stihovi pjesme "previše vulgarni".

Zabranu je na državnoj televiziji objavio ministar za komunikacije i multimedije Salleh Said Keruak, no pjesma se i dalje može emitirati na privatnim postajama i internetskim platformama.

Pogledaj i ovo showbuzz Spektakl stiže "Despacito" će se oriti Zagrebom: Doznajte koliko koštaju ulaznice za Luisa Fonsija

"Ova se odluka odnosi samo na državnu radioteleviziju", kazao je ministar. Ostale televizijske i radijske postaje vode se svojim vlastitim procjenama, dodao je.

Ženski ogranak malezijske islamističke stranke Amanah pozvao je na uvođenje zabrane popularnog hita zbog, kako ocjenjuju, "vulgarnih stihova".

"Smatram ovo važnim pitanjem jer mladi pjevaju ovu pjesmu, a da ne znaju pravo značenje riječi", navela je u priopćenju dužnosnica Amanaha Atriza Umar.

Pjesma "Despacito" Portorikanca Luisa Fonsija, koja je svojim ritmom osvojila svijet, postala je u srijedu najizvođenija pjesma na internetskim platformama svih vremena.

Diskografska kuća koja je pjesmu izdala, Universal Music Latin Entertainment, objavila je da je "Despacito" u originalnoj verziji kao i u remiks inačicama, dostigao 4,6 milijardi pregleda na internetskim platformama, uključujući YouTube i Spotify.

OVDJE pročitajte i kako je Vanja Rupena odbijala nemoralne ponude.

"Despacito", pjesma puna seksualnih aluzija, pojavila se u siječnju, a postala još popularnija u travnju kad se u jednom remiksu pojavila pop-zvijezda Justin Bieber.

Malezija je ranije blokirala emitiranje holivudskih filmova koji su smatrani uvredljivima za religijske vrijednosti. Tako je emitiranje "Ljepotice i zvijeri" Walta Disneya bilo odgođeno dok cenzori nisu izrezali "homoseksualni moment" u filmu. (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene