442873
442873
442873
442873
442873

PROJEKT KOJI JE MNOGE ŠOKIRAO Ostavljeni da žive goli! Bez ičega

  • , 11.07.2016., 08:15
  • Autor:
  • komentara

Pokrenuli su novu dimenziju reality showa. Krenula je borba za preživljavanje.

 
 
 
 
Life Stripped Bare (FOTO: Youtube)
Life Stripped Bare (FOTO: Youtube)

Britanska televizija Channel 4 krenula je s emitiranjem dokumentarnog serijala 'Life Stripped Bare'. Projekt je to koji prati petero sudionika koji su se morali odreći baš svega u životu, pa i odjeće. Sve što je materijalno nije im dozvoljeno.

Život započinju goli, ali u stanu s grijanjem, toplom vodom i osnovnim namirnicama za preživljavanje. Svako malo sudionici mogu dobiti natrag neki predmet, no prva dva dana to nije bilo moguće pa su morali čak i do trgovine potpuno goli. U showu komuniciraju više s nepoznatim ljudima jer borba za preživljavanje ih tjera upravo na to.

Malo po malo stvari im se vraćaju, a uglavnom se za početak naručuje tkanina kako bi si napravili odjeću. Slijede madrac za spavanje te lonci za kuhanje. Show je, tvrde sudionici, pomogao istima da više cijene sebe i svoj izgled, a kako tvrde uvidjeli su da je život bez materijalnog puno ljepši. Sada više cijene sebe, obitelj i prijatelje, a ne materijalne stvari za koje su bili vezani donedavno.

Ovo nije prvi slučaj da Britanci imaju bizaran reality show.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se