Kultni hororac

Zašto je ovaj horor film trebao dobiti Oscara?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Filmska akademija ne preferira žanrovske filmove i velike blockbustere, no ovaj ikonični horor film zaslužio je prije 20 godina biti priznat.

Opće poznato je da Oscari vole ignorirati žanrovske filmove. Nominacije i zlatni kipići rezervirani su zapravo za drame, zato je i bilo začuđujuće što je veliki blockbuster poput 'Mad Max: Fury Road' ove godine ne samo nominiran, već je i pokupio šest Oscara.

Pogledaj i ovo PR Mačak u čizmama Mačak u čizmama stiže u hrvatska kina

Akademija posebno ne voli horor filmove, iako oni najbolji svakako zaslužuju velika priznanja za svoj doprinos filmskoj kulturi, jer tu vrstu filmova zapravo je najteže kvalitetno realizirati.

Jedan od rijetkih takvih filmova koji je prije dvadeset godina svakako trebao zaraditi nominaciju bio je kultni 'Vrisak'. Scenarist Kevin Williamson napisao je vrhunsku priču za koju je zaslužio biti priznat. Izvrstan scenarij napravljen je tako da radi na nekoliko razina, kao odličan misterij s ubojstvima, prepun vrlo definiranih likova, jedinstvenih dijaloga i nepredvidljivih preokreta.

'Vrisak' je više od horor filma, to je zapravo komentar na način kako pop kultura utječe na naše živote, negativno (ubojice su insprirane hororcima) i pozitivno (heroji koji preživljavaju jer imaju široko znanje o popularnoj kulturi).

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene