Vratit će nas u djetinjstvo

5 stvari koje sigurno ne znate o slavnim likovima

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Svi smo imali (ili još uvijek imamo) period života kada smo bili ludi za 'crtićima'. Donosimo vam 5 činjenica koje možda niste znali o poznatim Disneyevim crtićima!

Ljudi diljem svijeta odrastali su uz priče o Pepeljugi, Snjeguljici, Petru Panu, Pinokiju... No, ovih 5 činjenica možda niste znali!

Pogledaj i ovo showbuzz NARUŠEN IMIDŽ Skandal zbog golišavih slika: Dječja zvijezda podiže tužbu

Novi Disneyjev hit 'Frozen' stiže i u naša kina

1. Pepeljuga, 1950.

Ilene Woods bila je prijateljica s kompozitorima 'Pepeljuge', koji su ju zamolili da snimi demo verziju svojih pjesama, ali nisu joj rekli za koju svrhu. Kada su snimke dali Waltu Disneyju, on je, od više od 400 glumica koje su došle na audiciju za ulogu, izabrao Woods kao glas za Pepeljugu.

2. Alisa u zemlji čudesa, 1951.

Pjesma 'Beyond the Laughing Sky', koja je napisana za crtić o Alisi, izbačena je iz tog crtanog filma. No, ista je melodija upotrijebljena za pjesmu novog Disneyevog crtanog filma 'Petar Pan'. Tako je postala 'The Second Star to the Right' te i dalje uključuje stih 'beyond the laughing sky'.

3. Petar Pan, 1953.

Skica Disneyjeve Zvončice iz 1952. godine navodno je nacrtana prema liku Marilyn Monroe. Posebno je sporna bila njezina ženstvena figura s previše naglašenom seksualnošću. Disney je na kraju otkrio da je Zvončica zapravo modelirana prema glumici Margaret Kerry. Možda je Zvončicu teško povezati s plavokosim seks simbolom, ali slavne osobe kao inspiracija za animirane filmove tada su bile česte.

4. Uspavana ljepotica, 1959.

Iako je ona glavna junakinja, princeza Aurora pojavljuje se u samo 18 minuta filma i ima samo 18 rečenica u dijalozima (u to ne ubrajamo njezine dvije pjesme).

5. Ljepotica i zvijer, 1991.

U početku Bella je trebala biti agresivniji i samostalniji lik, no producenti su ju na kraju odlučili napraviti po uzoru na Katharine Hepburn i njezinu ulogu Jo Marsh u filmu 'Little Women' iz 1933. godine.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene