Optičke iluzije

FOTOGRAFIJA ZALUDILA INTERNET Vidite li skrivenu poruku?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Blake Lively na svom je Instagramu objavila fotografiju koja je zaludila Internet

Lijepa glumica Blake Lively na svom je Instagramu objavila fotografiju koja je odmah zaludila Internet i natjerala mnoge da posumnjaju u svoj vid.

Pogledaj i ovo Blake Lively s mamom Elaine jako su slične Holivudska miljenica snimljena u društvu svoje majke, na prvi pogled će vam biti jasno što je od nje naslijedila!

Naime, riječ je o fotografiji iz knjige 'Magic Eye' koja je izdana 90-ih, a puna je optičkih iluzija točnije slika s različitim uzorcima na koje su se čitatelji morali fokusirati kako bi vidjeli sliku skrivenu u njima.

Ovog puta sporna je fotografija plavih točkica koje u biti prikazuju nešto sasvim drugo – vidite li što?

 

 

 

A photo posted by Blake Lively (@blakelively) on

 

 

Ako vam je uspjelo dovoljno se koncentrirati vidite morskog psa koji iskače iz mora. Ako ne, probajte još jednom. Sliku treba staviti tako da vam se njeno središte nalazi tik ispred nosa.Ona će biti mutna, no treba se fokusirati kao da gledate kroz nju u nešto u daljini. Polako je počnite odmicati od lica. Kad uspijete percipirati skrivenu sliku i njenu dubinu, uspjet ćete vidjeti cijelu 3D sliku. Što dulje gledate, to bi iluzija trebala postati jasnija. Što dalje držite sliku od lica, to bi dubina trebala postati veća, kaže objašnjenje u knjizi.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene