UNICEF

Inovacije staviti u službu obrazovanja što većeg broja djevojčica

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Kako bi obilježio Međunarodni dan djevojčica, UNICEF je istaknuo moć inovacija u obrazovanju većeg broja djevojčica i poboljšanje kvalitete učenja za svu djecu.

Iako se broj djevojčica koje ne polaze školu smanjio, još uvijek previše djevojčica diljem svijeta nema priliku za kvalitetno obrazovanje, a time i za ostvarivanje svojih punih potencijala.

Dokazano je da samo jedna završena godina srednje škole djevojčicama nosi 25 posto veću zaradu u budućnosti.

Usprkos tome, milijunima djevojčica danas je uskraćeno pravo na obrazovanje, uključujući čak 31 milijun djevojčica osnovnoškolske dobi koje ne idu u školu.

Pogledaj i ovo Tamara i Helena Šopar (Foto: John Pavlish) Posebna kolekcija Brojni poznati okupili se na predstavljanju hvalevrijedne akcije

>> UNICEF - Ovako žive djeca u Hrvatskoj!

'Obrazovanje može djevojčicama promijeniti živote, ali i ojačati čitave zajednice', rekao je Anthony Lake, izvršni direktor UNICEF-a . 'Inovacije nam mogu pomoći da dođemo do svake djevojčice transformiranjem obrazovanja'.

Sa svojim partnerima, UNICEF istražuje kako upravo inovacije u tehnologijama mogu povećati pristup obrazovanju izvan škole i unaprijediti kvalitetu učenja za svako dijete.

U Južnoj Africi, partnerstvo 'TechnoGirls' između UNICEF-a, vlade i više od stotinu privatnih tvrtki povezalo je 10.000 adolescentica s mentorima iz tehnološkog sektora. Time su djevojke poboljšale svoje vještine i pripremile se za budući posao.

Inovacije također pomažu i vladama i njihovim partnerima da dođu do djece koja su u najvećem riziku da ne pohađaju školu. U Ugandi je EduTrack putem SMS poruka uspio povezati učenike i škole s UNICEF-om, što će im omogućiti da se informiraju o učenju, kvaliteti nastavnika i nasilju u školama.

No, ne radi se samo o tehnološkim inovacijama. One znače i prihvaćanje novih načina za prevladavanje prepreka obrazovanju djevojčica, kao što su poboljšanje sanitarnih uvjeta ali i zaštita djevojčica na putu do škole i na povratku kući.

'Inovacije nam pružaju moćne nove alate kojima možemo da doseći i obrazovati više djevojčica nego ikada prije', rekao je Lake. 'Da bi više djevojčica krenulo u školu i završilo je, svi moramo učiti kako koristiti nove alate i ideje kako bi inovacije stavili u službu obrazovanja što većeg broja djece'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene