Goluban na vrhu

VIDEO Prvi hrvatski izvođač u programu američkog radija!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Blues ovisnici ga već obožavaju, inozemne radio postaje naveliko emitiraju, a kritika hvali.

Novi album Tomislava Golubana 'Blow Junkie' netom prije službene promocije u Zagrebu počeo je „prašiti“ po svim geografskim širinama i dužinama. Kruna svega je prvo mjesto radijske mjesečne Blues Top 25 liste albuma u emisiji „Blues Summit“, Conway, New Hampshire, 93.5 WMWV-FM i četvrto mjesto u emisiji „C.B. Roy‘s Mostly Blues“ WWCU-FM na Sveučilištu Zapadne Karoline.

Pogledaj i ovo showbuzz imao 89 godina Legenda bluesa: B.B.King umro u snu

Tomislav Goluban - Zavodljiv i opasan život jednog kockara u novom spotu 'Gambler's Blues'

U eteru inozemnih radio postaja „Blow Junkie“ je zabilježio nevjerojatan odjek koji je začudio i samog Golubana: 'Album sam radio s namjerom da inozemstvo podsjetim da postojim, ali ovako pozitivna reakcija me zbilja iznenadila. Čak su se neki urednici javili da se sjećaju prethodnih albuma, pa se dodatno veselim jer se izgleda moja diskografija vani s pozornošću prati.' 

BROJ 1!!!!!:)"Blues Summit", 93.5 WMWV-FM, Conway, New Hampshire, SAD

Posted by Tomislav Goluban on Wednesday, April 1, 2015

Massimo Ferro, radijski urednik talijanske emisije „Highway 61“, Golubanov album „Blow Junkie“ proglasio je „... one of the best I heard from a European blues musician recently“, a Luksemburški Radio ARA kaže da „album donosi kratke, dobro osmišljene, raznolike i privlačane pjesme“.

 

Goluban osvojio američki radio

„Sirius XM“ je satelitski radio u Americi na kojem između ostalih radi i legendarni američki DJ Howard Stern. B.B. Kingov kanal koji emitira blues glazbu u sklopu Siriusa, uvrstio je vjerojatno prvog hrvatskog izvođača u svoj program.

Lana Jurčević i Luka Nižetić objavili pjesmu 'Od najgorih najbolji'

Naime, odabrali su dvije Golubanove pjesme za svoju playlistu. Mailovi odobrenja počeli su stizati nekoliko minuta nakon prvog emitiranja. „Blow Junkie“ se do sada emitirao u eteru radio postaja Kanade, Australije, Južne Afrike, Francuske, Njemačke, Irske, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Engleske..., a najbolje rezultate polučio je u domovini bluesa – Americi na već spomenutim top listama albuma.

 

Tomislav Goluban | ambrotype ( ambrotipija - mokri kolodi na staklu ) | 12 x 16,5 cm |blues glazbenik, pjevač,...

Posted by Tomislav Goluban on Wednesday, April 1, 2015

 

I renomirani glazbeni časopisi oduševljeni su novim Golubanovim albumom

Engleski „Blues Matters“ divi se Golubanovom umijeću sviranja usne harmonike „...and boy, he can sure play!..“, francuski „Soul Bag“ Golubana uspoređuje s harmonikašem Magicom Dickom, a talijanski „IL Blues“ hvali Golubanove kompozitorske sposobnosti i iskorak prema engleskom jeziku.

'Tomislav se jako dobro uklopio u ono čemu je oduvijek težio - bluesu na rokerski nabrijan način, ima vrlo dobar prateći bend, sasvim solidnu produkciju koja je pre-čista i uglavnom radio friendly pjesme pune melodija i njegovih solaža na usnoj harmonici. Vrlo lijepo ga je za slušati, odvodi ovaj cijeli užasan svijet u dimenziju gdje postoji mašta o klasicizmu ljubavi prema plesnom bluesu, a i emotivnim stvarima, no ne dozvoljava si patetično poniranje u jadikovke i kukanja', piše Vladimir Horvat Horvi, Terapija.net 2015.

Zagrebačka promocija albuma „Blow Junkie“ dogodit će se u subotu, 11.4. u Jiggy baru, Brozova 48, s početkom u 22 sata. Ulaz je slobodan.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene