Savršeno!

Znate li koji zaposlenici besplatno jedu 24 sata dnevno u 25 restorana?!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

I ne samo to! Ima još...

Google je najbolji poslodavac na svijetu. Ne samo zato što besplatno mo­žete jesti cijeli dan u restoranima - čak njih 25, pa malo odmoriti, pa skočiti do teretane ili na uređivanje obrva, već zato što su im zaposlenici uistinu važni.

Pogledaj i ovo Zrinka Cvitešić - 1 ''Bila sam dio toga...'' Zrinka Cvitešić prisjetila se snimanja sa slavnim holivudskim facama, pogledajte njihove fotografije sa setova!

Goog­le bira samo najbolje. Prijaviti se međutim, mogu baš svi. Pogledajte kako su svoj inicijalni intervju za pripravnike u Googleu odradili junaci istoimenog filma, koje tumače urnebesni Vince Vaughn i Owen Wilson.

Pripravnike (Internship) od danas možete gledati u svim kinima i pritom umirati od smijeha kako se uistinu samo malo starija generacija (ne)snalazi u digitalnom dobu.

>> U 40-tima postali pripravnici u Googleu!

Film je sniman u Googleovom kampusu, tako da svi oni koji sanjaju posao u ovoj kompaniji mogu pogledati kako Google izgleda 'iznutra'. Šareni bickli, sobe za odmor, igraonice, nekonvencionalni uredi, teretane, restorani, za­bava ... i predan rad na napretku i inovacijama za što uzbudljivije i zabavni­je digitalno doba!

Kratka radnja filma

Billy (Vince Vaughn) i Nick (Owen Wilson) prodavači su čije je karijere jednostavno torpedirao dolazak digitalnog doba. Pokušavajući dokazati da ih vrijeme nije pregazilo, usprkos nevjerojatno slabim izgledima uspijevaju se ubaciti u Google. No to je samo pola bitke. Sada se moraju natjecati sa skupinom najprobranijih mladih studenata i tehnoloških genija kako bi dokazali da je nužda doista majka svih izuma.

Cijeli život unaprjeđivali su umijeće pregovaranja i prodaje, a sad su ta dvojica pripadnika generacije koja je vjerovala da ako marljivo radite i igrate po pravilima možete očekivati ostvarenje američkog sna odjednom bez posla.

Billyju i Nicku istekao je rok valjanosti ili se barem tako čini. Otkrivaju da je u novom digitalnom dobu Google mjesto gdje snovi postaju zbilja, a kako bi zaradili priliku koriste sve vještine koje posjeduju kako bi se postali Nooglers, a kasnije možda i Googlers. Na putu ka ostvarenju ambicija, otkrit će da su uvijek imali Googliness – stalnu želju za traženjem, a da pobjeda nije uvijek u tome da se stigne prvi.

GOOGLERS, NOOGLERS i GOOGLINESS

'Pripravnici' je film posvećen onima koji nemaju sreće. Svima koji su pali, ali su se ponovno uzdigli. Onima kojima je rečeno da nisu sposobni, a dokazali su suprotno. Onima koji su se usudili nemoguće. Billy i Nick su u svijetu koji se promijenio, a oni se smatraju zastarjelima. U novom svijetu morate raditi više, uvijek biti svježi i razvijati nove vještine nevjerojatnom brzinom. U nastojanju da nađu svoje mjesto u digitalnom dobu, Billy i Nick namjerili su se na Google.

Vaughn i Wilson inspirirali su se vlastitim tehnološkim neiskustvom.

'Nije se bilo teško pripremiti za ulogu. Ne znam puno o računalima, a tek sam se u zadnjih par godina naučio služiti Internetom. Vince je jedna od zadnjih osoba na planeti koja je nabavila mobitel, pa je možda i gori od mene. Obojica pokušavamo držati korak s digitalnim svijetom. Događa se sudar generacija. Imate lukave trgovce koji imaju iskustvo i pamet, ali kad se radi o inženjerstvu i kodovima oni nemaju pojma. I imate hrpu klinaca odraslih u digitalnoj eri, koji tek trebaju razviti socijalne vještine. Uz to, teško je prodavati maglu kad svatko klikom miša može sve provjeriti u sekundi, pa je teško muljati', kaže Vince.

No svi će oni spoznati da im upravo kombinacija vještina treba za ostvarenje cilja. Umjesto korištenja vještina samo za osobni probitak, Billy i Nick iskoristit će ih kako bi ujedinili tim i uspjeli u Googleu.

'Googliness je spremnost riskirati, baciti kocku, razmišljati izvan zadanih okvira i biti otvoren prema inspiraciji. To je kvaliteta kojoj svi teže', kaže Wilson. 'Googliness je izraz koji Googlers doista koriste kako bi opisali osnovnu osobinu ljudi koji tamo rade', objašnjava Levy. 'To je etičnost, inovativno razmišljanje, marljivost, odvažnost i snalažljivost'.


ZABAVNE ČINJENICE O GOOGLEU

- Kompaniju su osnovali Larry Page i Sergey Brin tijekom doktorskog studija na Sveučilištu Stanford.
- Sergey Brin ima dvije cameo uloge u filmu.
- Google upravlja s više od milijun poslužitelja diljem svijeta, procesirajući više od milijarde zahtjeva i oko dvadeset i četiri petabajta korisničkog sadržaja svakog dana.
- U 2012. Alexa je rangirala Google kao drugo najposjećenije web mjesto na Internetu.
- Ime Google poteklo je od pogrešno napisane riječi googol, broja jedan iza kojeg slijedi sto ništica, a koji je odabran kao simbol sposobnosti tražilice da ponudi ogromne količine informacija.
- U svibnju 2011. broj korisnika tražilice premašio je milijardu.
- U Fortune Magazineovom godišnjem popisu najboljih poslodavaca Google je bio na prvom mjestu 2007., 2008. i 2012.
- Google je 2006. zaposlio samo 5000 novih zaposlenika (Nooglers) od 1 000 000 prijavljenih.
- Googleova korporativna filozofija temeljena je na načelima prema kojima je na prvom mjestu zaposlenik, a neka od njih su: „Možete zarađivati bez da činite zlo“, „Možete biti ozbiljan čovjek i bez da nosite odijelo“, „Rad bi trebao biti izazovan, a izazov bi trebao biti zabavan“.
- Googleovo sjedište naziva se Googleplex.
· Zaposlenici mogu besplatno jesti 24 sata dnevno u 25 restorana.
- Ako se zbog Googlea udebljate, moguće je besplatno vježbati u teretani.
- Masaže su besplatne.
- Google daje 5000 dolara za kupnju hibridnog automobila.
- Googleplex ima unutarnji tobogan na dva kata, vanjsko igralište na odbojku na pijesku, kuglanu, boćalište, bazen, stijenu za penjanje, igraonice, skutere, šarene bicikle i jedistveno uređeni radni prostor.
- U njujorškom uredu možete urediti obrve za simboličnu naknadu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene