Humano i lijepo

KAKVA GESTIKULACIJA Emocije prenose bez ijedne riječi!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glazbeno-scenska grupa Dodir oduševila je na Supertalentu! Pogledajte što su nam otkrili u intervjuu!

Supertalent je i protekle nedjelje iznjedrio brojne, sjajne talente. Oni koji su svakako dirnuli žiri, ali i publiku bili su članovi glazbeno-scenske grupe 'Dodir'. Naziv su dobili po hrvatskom savezu gluho-slijepih osoba. 'Dragi naš Dodir, mislim da ste dodirnuli nešto jako zanimljivo. Mislim da znakovni jezik sam po sebi ima jedan koreografski potencijal, bilo bi mi zanimljivo vidjeti da u slijedećoj točki radite sa glazbom koja nema teksta, ali da vi koreografijom stvarate tekst. Mislim da ovakvu točku show još nije vidio, vi ste sjajno osvježenje', rekao im je Mislav Čavajda nakon izvedbe.

Pogledaj i ovo showbuzz Nevjerojatan talent Završio je četvrti Supertalent - Petar Bruno Basić pomeo je konkurenciju!

Potičemo na učenje znakovnog jezika

U intervjuu su nam otkrili kako su nastali, i sa kojim ciljem. 'Ime smo dobili po Hrvatskom savezu gluhoslijepih osoba Dodir gdje svi članovi naše grupe trenutno pohađaju ili su završili Tečaj hrvatskoga znakovnog jezika. Želja nam je obraditi pjesme na način koji je prilagođen gluhim, nagluhim i gluhoslijepim osobama, a da u njemu opet mogu uživati i čujuće osobe. Na Supertalent smo se prijavili kako bismo gledateljima i široj javnosti na kreativan način pokazali bogatstvo hrvatskoga znakovnog jezika te na taj način potakli ljude na učenje hrvatskoga znakovnog jezika', kažu iz grupe.

Iznenadili su nas komentari žirija

Podržali su ih prijatelji i obitelji, no najviše im je značila podrška skupine gluhih i gluhoslijepih osoba, čiji su ih pozitivni komentari dodatno motivirali. 'Iako smo znali da je naš nastup jedinstven iznenadili su nas komentari žirija. Komentari cijelog žirija bili su pozitivni i konstruktivni, ali najviše pamtimo komentare Mislava Čavajde i Marija Petrekovića, koji su rekli da smo izveli nešto što do sada nije viđeno i koji su prepoznali one emocije koje smo nastojali prikazati kroz koreografiju. Mislav Čavajda je izrazio želju da napravimo koreografiju na pjesmu bez riječi jer bi takvom izvedbom mogli još više prenijeti osjećaj glazbe. Za nas bi to zasigurno bio izazov i korak u novom smjeru. Svidjelo nam se i kako su svi članovi žirija već na nastupu naučili nekoliko riječi na znakovnom jeziku', dodaju iz Dodira.

U sve je uloženo puno truda

Iako inspiracija za koreografiju nastaje jako brzo, iza svega stoji puno truda i vježbe. 'Svaki član grupe u koreografiju unosi svoju osobnost i ljubav prema hrvatskom znakovnom jeziku, a kada tome pridodamo sve zabavne trenutke na probama u kojima se rađaju posebno inspirativne ideje dobijemo cjelokupnu koreografiju. Iako su neki dijelovi jednostavni pa čak i prirodni jer su emocije i pokreti utkani u svakog od nas, da bismo došli od ideje do samog nastupa potreban je veliki trud i uistinu mnogo vježbe', zaključili su simpatični članovi Dodira.

OVDJE možete upoznati sjajnog Tomyja, četvrtog polufinalista Supertalenta.

Supertalent gledajte nedjeljom od 20h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na supertalent.hr! Propuštene epizode pogledajte OVDJE.

Pratite Supertalent na Vip TV-u svake nedjelje od 20 h.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene