'Velike i male zvijezde'

Sto tisuća kuna prikupljeno na promociji humanitarnog kalendara 'Velike i male zvijezde'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Srijeda navečer bila je rezervirana za promociju željno očekivanog kalendara Velike i male zvijezde.

Vjeran Žganec Rogulja i inicijatorica humanitarne akcije Tamara Peras odabrali su najprirodnije i najljepše fotografije koje su uvrštene u kalendar. Kao i prije dvije godine i ovogodišnja akcija ima humani cilj – novac je namijenjen za rehabilitaciju i terapiju djece s Downovim sindromom. Akciji se odazvalo dvadesetak velikih i malih zvijezda, koje su tijekom rujna i listopada, na raznim lokacijama u gradu Čakovcu, spremno pozirali.

Mnogi međimurski poduzetnici i javne osobe rado su se odazvale predstavljanju kalendara. Tu su bili i Aleksandar Stanković, Ivica Pucar, Nikša Bratoš, predstavnici NK Dinama.. Simpatični voditeljski dvojac Duško Ćurlić i Barbara Kolar vodili su aukciju te nasmijavali prisutne.. Naravno, tu su bile i glavne zvijezde kalendara – Lena, Brunela, Dora, Kaja, Ivan, Mateo – djeca sa sindromom Down.

Tijekom aukcije koja je trajala nešto više od sat vremena prikupljeno je stotinjak tisuća kuna. Za najveću svotu, četrnaest tisuća kuna, prodana je fotografija Aleksandra Stankovića i malene Dore na motociklu. Licitacija je probila svotu od četrnaest tisuća kuna.

Inicijatorica humanitarne akcije Tamara Peras je nakon predstavljanja izjavila da je prezadovoljna te dodala da je to tek početak, jer sada slijedi prodaja humanitarnog kalendara. Istaknula je da je to nastavak projekta koji je realiziran prije dvije godine – humanitarni kalendar koji je prikupio dvjestotinjak tisuća kuna. Tamara Peras je zaključila da djeca sa sindromom Down danas nisu ekskluziva. Danas – sutra to se može dogoditi bilo kome od nas, bilo tko može u obitelji dobiti dijete s posebnim potrebama. Zbog toga je važno da nam je stalo, da nas je briga te da ne okrećemo glavu, zaključuje gospođa Peras.

Akcije ne bi bilo bez niza volontera te potpore grada Čakovca. Gradonačelnik Stjepan Kovač je istaknuo da ove akcije dokazuju da je Čakovec uistinu grad prijatelj djece. Ističe da je ponosan na svoje sugrađane koji su bez zadrške i razmišljanja donirali sredstva za Udrugu u ovim kriznim vremenima. Zaključio je da će grad Čakovec i dalje biti uz ovakve projekte.

A predsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije Višnja Horvat je također zadovoljna početkom akcije. Ističe da vjeruje da njezino dijete, i sva djeca sa sindromom sljedeće godine neće morati dodatno plaćati defektologe, logopede, terapijska jahanja, plivanje, razne asistente. To zahtjeva puno novca, i svaka pomoć nam dobro dođe, zaključuje gospođa Horvat.

Dodajmo da se humanitarni kalendar može nabaviti u Udruzi za sindrom Down te da mu je cijena 40 kuna. Zbog toga pomozite te omogućite kvalitetno odrastanje djece s tim sindromom.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene