Ne propustite

Stiže nova serija: 'Djevojka imena Feriha' na Novoj TV!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Djevojka imena Feriha – očaravajuća bajka koja će svakog taknuti u srce od 15. srpnja na Novoj TV.

Glavna junakinja serije je Hazal Kaya, gledateljima poznata kao Nihal iz serije ‘Strasti Orijenta’. Manje je poznato kako je Hazal posudila glas kćerki Tonyja Soprana u turskoj sinkronizaciji jedne od najpopularnijih serija današnjice ‘Obitelj Soprano’.

Pogledaj i ovo showbuzz 'Djevojka imena Feriha' Prekrasna turska glumica Hazal Kaya u ulozi života!

Ferihinu najveću ljubav utjelovio je najbolji model Turske 2010. godine, student fakulteta šumarstva, neodoljivi Cagatay Ulusoy.

Soundtrack serije koji potpisuju Nail Yurtsever i Cem Tuncer osvojio je nagradu na 39. dodjeli nagrada ‘Golden Butterfly’ 2012. godine. Nail Yurtsever potpisuje glazbu iz za hit serije ‘Asi’ te ‘Kako vrijeme prolazi’ za koju je također dobio nagradu.

GLAVNE ULOGE:
Feriha..... Hazal Kaya (Strasti Orijenta, Sila)
Emir .....Çağatay Ulusoy (Anatolian Eagles)
Zehra.....Vahide Gördüm (Moja majka, Sulejman Veličanstveni)
Riza..... Metin Çekilmez.. (1001 noć)

OSTALE ULOGE
Sanem..... Deniz Uğur
Hande Gezgin..... Ceyda Ateş
Mehmet Yılmaz..... Metin Selçuk
Cansu İlhanlı..... Sedef Şahin
Koray Onat..... Yusuf Akgün
Unal Sarrafoğlu..... Eray Özbal
Aysun Sarrafoğlu..... Ahu Sungur (1001 noć)
GUlsUm..... Pelin Ermis (Strasti Orijenta)

O RADNJI:
Feriha je prekrasna djevojka koja živi u luksuznoj četvrti. Njezin otac Riza je domar, a majka Zehra spremačica. Zajedno s braćom Mehmetom i Omerom Feriha živi u podrumu luksuzne zgrade sanjajući o životima kakve vode njezini ostali stanari. Oni su uspješni i bogati, imaju najnovije mobitele, automobile, odjeću te putuju svijetom. Feriha se druži s bogatom i razmaženom te psihički nestabilnom Cansu te imućnom kćerkom dizajnerice, Larom. Iako nije iz njihovog svijeta, Feriha svojom upornošću i ustrajnošću dobije stipendiju za prestižno sveučilište koje pohađaju djeca najbogatijih turskih obitelji. Na početku godine Feriha privuče pozornost najpopularnijeg mladića i poznatog zavodnika Emira te njegove ekipe - najboljeg prijatelja Koraya i razmažene Hande. Kada susretne Emira, srameći se svog podrijetla, Feriha se predstavlja kao mlada bogatašica iz ugledne obitelji. Što vrijeme dalje odmiče Feriha i Emir se sve više zaljubljuju jedno u drugo, no usporedno s tim i Ferihine laži postaju sve kompliciranije i veće.
Lijepa Feriha će tako stvoriti svoju lažnu bajku u kojoj je ona princeza. No sreća neće potrajati zadugo, jer svaka laž na kraju bude otkrivena. Saznat će se prava istina o tome tko je djevojka pod imenom Feriha.

O GLAVNIM GLUMCIMA:
HAZAL KAYA KAO FERİHA

Leyla Hazal Kaya rođena je 1. listopada 1990. godine u Gaziantepu i to odvjetničkoj obitelji. Pohađala je talijansku srednju školu u Istanbulu. Roditelji su se razveli kada je Hazal imala sedam godina. Odmalena je bila upoznata sa svijetom umjetnosti. Plesala je balet i svirala violinu sedam godina.
Glumica obožava tango te strastveno navija za Bešiktaš. Govori engleski, talijanski, francuski, a nedavno je počela učiti njemački. Svoju glumačku karijeru započela je u seriji ‘Genco’, a pojavila se i kao djevojka žrtva običaja u hit seriji ‘Sila’. Hazal je tada imala tek 16 godina. Veliki boom na malim ekranima ostvarila je ulogom plahe Nihal u ‘Strastima Orijenta’ gdje su joj glumački partneri bili najpopularniji turski glumci Beren Saat (Izgubljena čast) te Kivanc Tatlitug (Bijeg, Gumuš).

Prvu naslovnu ulogu ostvarila je kao Feriha u seriji ‘Djevojka imena Feriha’. Nagla popularnost ovoj džepnoj Veneri porasla je upravo zbog siromašne djevojke koja se pretvara da je bogatašica. Serija je imala veliku gledanost u Turskoj. Prošle godine prihvatila je ulogu u ‘Son Yaz- Balkanar 1912.’, seriji koja se snimala u Makedoniji. Hazal se okušala i na velikom ekranu i to u filmu ‘Ay 'Ay Büyürken Uyuyamam', koji je nastao ekranizacijom istoimenog romana. Radnja filma događa se u udaljenom gradiću na Egejskom moru. U središtu priče je žena Melek koju tumači glumica Ayca Bingol (Kako vrijeme prolazi) i njezin odnos s kćeri Hulijom koju je utjelovila mlada Hazal. Mušku ulogu utjelovio je Firat Celik, poznatiji kao Mustafa iz ‘Izgubljene časti’.

Veliki uzor u životu joj je mama feministkinja. Tata joj je pobožan i voli glumu, a vezana je za majku koja je često prati na snimanjima. Iako su potpuno različiti, njeni roditelji se bave istom profesijom te su oboje uspješni odvjetnici. Posudila je glas kćerki nedavno preminulom Tonyju Sopranu u turskoj sinkronizaciji ‘Obitelji Soprano’.


CAGATAY ULUSOY KAO EMİR


Cagatay Ulusoy je rođen na prvi dan jeseni 1990. godine u Istanbulu. Na natjecanju za najbolji model Turske Cagatay je odnio pobjedu 2010. godine. Nakon srednje škole ovaj model je upisao studij šumarstva. Paralelno Ulusoy je krenuo u glumačku školu ‘Ala Algan’ te zaplovio u glumačke vode. Prije glavne uloge Emira u serije ‘Djevojka imena Feriha’ Cagatay je snimio film sličan hitu ‘Top gun’, pod nazivom ‘Anadolu Kartallari’, koji je inače jedan od blockbustera turskog box officea 2011. godine. U njemu glavnu ulogu ima i Engin Altan Duzyatan, hrvatskoj publici poznat kao doktor Serdar iz serije ‘Da sam oblak’. U filmu su sudjelovali pripadnici turskog Air Forcea. Glavnu ulogu ima i novopečena zaručnica Engina Altana, Özge Özpirinçci.


VAHİDE GORDUM..... ZEHRA

Vahide Gordum potječe iz obitelji grčkih useljenika. Otac joj je bio vozač kamiona, a majka kućanica. Rođena je 1965. godine u Izmiru. Hrvatska je publika poznaje kao Zejnep u seriji ‘Moja majka’. Upravo ju je za tu ulogu Udruga radijskih i televizijskih novinara Turske proglasila najboljom turskom glumicom 2008. godine. Vahide je osvojila mnogobrojne nagrade poput: ‘14th Golden Boll Film Festival’ za ulogu ‘First Love’, zatim ‘Art Institute’ za najbolju glumicu 1996. godine.
Na sveučilištu ‘Dokuz Eylul Universitesi’ diplomirala je kazališnu likovnu umjetnost. Nakon toga odlazi u Ankaru, gdje ulazi u Gradskom kazalište, a nakon toga prelazi u kazalište Devlet. 2003. godine Vahide debitira na televiziji u seriji ‘Priča o Istanbulu’ (Bir Istanbul masali) u ulozi Suzan Kozan.
Vahide je udana za glumca Altana Gorduma s kojim ima kći Alize rođenu 1994. godine. Prije dvije godine, upravo za vrijeme snimanja serije ‘Djevojka imena Feriha’, Vahide je dijagnosticiran rak dojke. Upravo zbog bolesti, jedna od glavnih glumica u seriji morala se povući sa seta. Glumica je dobila podršku od kolega serije te su je prozvali ženski Yul Brynner.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene