Vaterpolisti

INTERVJU Sandro Sukno: Pred nama su dvije najteže utakmice

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Naši vaterpolisti trenutno su na europskom prvenstvu u Budimpešti, a očekuju ih utakmice s dvije najopasnije momčadi...

Vaterpolist EB Primorje iz Rijeke, Sandro Sukno, igra na poziciji lijevi vanjski. Rodom je iz Dubrovnika, ovo mu je druga sezona u Rijeci, a sezonu prije je igrao u Pro Reccu. Dugogodišnja djevojka Paula studentica je na Filozofskom fakultetu. Želja mu je završiti fakultet do kraja karijere, a studira u Rijeci privatni menadžment Par prvu godinu. Odmor inače provodi u Dubrovniku. Najveći sportski uspjeh mu je olimpijsko zlato, sport mu je puno pomogao i naučio ga živjeti. Uz obitelj sport mu je najvažniji čimbenik u životu. Obitelj mama Marija i tata Goran, brat Ivan također je bio vaterpolist kao i otac. Voli putovati I otkrivati nove kulture.

Pogledaj i ovo Barakude - 1 Dali su podršku Dio Barakuda opet je pokazao svoja snažna tijela, a za zajedničko poziranje imali su jedan važan i emotivan povod

Što je vaterpolo za tebe?

- Vaterpolo je za mene sastavni dio života, nešto što volim i ako me zdravlje posluži nadam se da ću ga moći igrati sto duže.

Koje su najbolje i najgore strane sportskog života?

- Najbolja strana je to što radim ono što volim i u čemu zaista uživam, a najgora to što je iznimno fizički naporno i u nekim trenucima je jako teško, no i u trenucima najveće krize nađem neku pozitivnu stranu i motiv za dalje.

Što smatraš svojim najvećim uspjehom, a što porazom? Kako slaviš pobjede?

- Olimpijsko zlato u Londonu je najveći uspjeh, a na poraze ne gledam tako tragično nego izvlačim pouke. Ako moram izdvojiti nešto bilo bi to 9. mjesto na Europskom prvenstvu prije Olimpijskih igara. Pobjede slavimo zajedničkim druženjem i večerom, no ako smo na turniru nemamo vremena za slavlje. Odmah se fokusiramo i okrećemo novim utakmicama.

Što te čini najsretnijim?

- Najveća sreća je zdravlje i zadovoljstvo. Mislim da je to najbitnije i onda je lakše i raditi i trenirati.

Kako se opuštaš?

- Nemam ništa specijalno što me opušta. Riječ je o trenutnom osjećaju pa mi tako nekad odgovara i samoća.

Što znaš o Budimpešti? Jesi li ikad bio u Mađarskoj? Što očekuješ?

- Iskreno, nikad nisam igrao s reprezentacijom u Budimpešti, a s klubom nikada nisam tamo pobijedio tako da imam loša iskustva s tim gradom. S nesportske strane, Budimpešta je izvrstan grad i nadam se da ćemo imati vremena i malo ga razgledati, ali usput i pobjeđivati.

Sanjaš li ikad protivnike ili situacije s utakmica? Ako da koje? Koga se najviše bojiš na ovom prvenstvu?

- Najčešće mi se zna dogoditi kada smo u turnirskom režimu i kada je 24 sata sve podređeno vaterpolu da nešto i sanjam, ali nikada protivnike. Nemam nikakvih specijalnih strahova. Kada počne utakmica imaš samo jedan cilj, a to je pobijediti . Sve suparnike poštujemo, neće biti lako, a četiri momčadi - Srbija, Španjolska, Mađarska i Hrvatska imaju se pravo nadati daljnjem prolazu. Neće biti lako, to je sigurno.

Koliko ti je bitna podrška bližnjih?

- Sigurno da očekujemo podršku naših najbližih i da nam ona puno znači. No najvažniji je naš stav u glavi, i kada i padnem u neku krizu, trudim se sam motivirati i krenuti dalje. Znamo da su oni uvijek uz nas i to je najvažnije.

Kad igraš za Hrvatsku, koje ti misli prolaze glavom?

- Osjećam čast i ponos, nije lako biri odabran u 13 i predstavljati cijelu naciju. Velika je čast, ali i zadatak predstavljati svoju zemlju, a treba se znati ponašati kako u pobjedi tako i u porazu. Nije lako uvijek pobjeđivati i biti stalno na vrhu.

Tvoja poruka navijačima?

- Podržite nas, imali smo jako puno problema s ozljedama, no dobro smo se spremili. Nadam se da će uživati s nama u pobjedama.

Kako si se osjećao snimajući serijal Barakude? Što očekuješ od njega?

- Dobra priča i vrhunski profesionalci koji su bili stalno uz nas. Trebalo je vremena da se naviknemo i opustimo. Gledatelji su uglavnom upoznati sa tijekom utakmica, prate nas kroz četiri četvrtine, no zapravno jako malo znaju o svemu što prolazimo i što znači biti vaterpolist u našoj zemlji. Nadam se će kroz ovaj serijal vidjeti kojiko je tu truda i svakodnevnog odricanja uloženo.

Što tvoji bližnji misle o tome da ćeš biti na malim ekranima i da će cijela RH imati uvid u vaš život zahvaljujući serijalu?

- Nije to bilo neko veliko zadiranje u privatnost. Oni su bili sastavni dio naših treninga i druženja.

Kako je bilo raditi s Peteom Radovichem? Jesi li i ranije bio upoznat s njegovim radom?

- Jedan vrhunski profesionalac, zna svoj posao. Pojavio se i upoznao nas sa svojim idejama, pokazao nam je svoje filmove, sto očekuje i što želi postići, a imali smo se priliku i privatno se družitli. Jako je pozitivna osoba i svi smo zadovoljni sa serijalom i postignutim rezultatom.

Koje su glavne odlike ove hrvatske reprezentacije?

- Dosta se igrača promijenilo. Svi skupa imamo veliki motiv i želju i nadam se da će nas zdravlje poslužiti pa će igru pratiti i dobri rezultati.

Može li Hrvatska ponoviti europsko zlato iz Zagreba od prije četiri godine?

- Kad ideš na natjecanja poput Europskog, uvijek stremite najboljim rezultatima i sigurno ne razmišljamo da budemo peti. Neće biti lako ali nadamo se da ćemo prikazati pravu igru a tada smo uvijek jedni od favorita.

Tko će biti najteži protivnik Hrvatske u skupini?

- Aktualni Europski prvaci Srbi i Mađarska koja će zaigrati pred domaćom publikom. Riječ je o dvije vrhunske reprezentacije koje svakako pretendiraju na najviše mjesto. U jako smo teškoj skupini, no aktualni smo Olimpijski prvaci, brončani sa Svjetskog pa se i nas nešto pita.

Je li bolje da prvo igramo u teškoj skupini ili biste htjeli da smo ipak izvukli nešto lakše protivnike?

- Bitno je da smo na visokom nivou za vrijeme cijelog turnira I da dobrim igrama osiguramo lakšeg protivnika u četvrtfinalnoj borbi što će olakšati put prema samoj završnici.

 Ne propustite treći nastavak uzbudljivog dokumentarnog serijala ''Barakude'' ove nedjelje u 18.30 na Novoj TV!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene