Brojni komentari

INTERNET GORI Hrvatski zavod za zapošljavanje razljutio mlade

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Promotivni videospot Hrvatskog zavoda za zapošljavanje možda je imao najbolju namjeru, no, čini se da su postigli suprotni učinak.

Promotivni video spot 'Za sve je kriv Zavod' kojim Hrvatsko zavod za zapošljavanje nastoji potaknuti mlade da iskoriste neku od mjera aktivnog zapošljavanja izazvao je brojne komentare. I ako je suditi prema društvenim mrežama puno je više loših komentara:

Pogledaj i ovo Lana Jurčević "Sretna mama, sretna beba" Lana Jurčević prvi put pokazala lice svoje kćerkice, no informaciju koja sve zanima još nije otkrila!

- 'Pronađite svoj posao iz snova. Koja je ovo zaj***ija. Ne zna se tko više od svih nas krpa kraj s krajem, a ovi se još i zaj***ju. Mogu posjetit Zavod za zapošljavanje i njihove fino uređene urede u jugo stilu i plakat i molit se tamo. Otišlo je sve u tri ** odavno. Gubite se van iz zemlje svi i ne okrećite se'

- 'Koja si ti sprdačina Lana! Vidio bi tebe kako bi ti bilo krasno raditi za 3 tisuće kuna, 12 sati dnevno bez slobodnog dana po 5 mjeseci na toj šljunari! Naslikavaj se ti i dalje! '

- 'Draga Lana, bar je tebe Zavod zaposlio kada nikog drugog nije'.

Zapošljavanje mladih u dobi od 18-25 godina je i bio krajnji cilj HZZ-a, a upravo zato su se, kažu za Dnevnik.hr,  prilikom odabira zvijezde za snimanje spota odlučili za Lanu Jurčević. 'Odlučili smo se za rješenje s Lanom Jurčević jer ona u svom javnom djelovanju u toj populaciji ima najveći broj fanova te se njenim pojavljivanjem u kampanji pojačava učinkovitost prenošenja poruke mladim osobama. Dakle, odabrano je rješenje koje će najučinkovitije potaknuti mlade ljude da koriste mjere aktivnog zapošljavanja. Namjera je da se ovom kampanjom zaposli što veći broj nezaposlenih mladih osoba, a koje dosad nisu bile u dovoljnoj mjeri informirane o mjerama Zavoda za zapošljavanje', odgovorili su nam iz HZZ-a.

Projekt je pokrenut zajedno s Hrvatskom turističkom zajednicom i Ministarstvom turizma koje smo kontaktirali kako bi dobili potpunije informacije oko novog promotivnog videospota. Pojasnili su i zašto su kroz spot promovirani najviše poslovi u turizmu.

'S obzirom da je u HZZ-u uočen najveći nedostatak radnika u turizmu odlučeno je sekundarno komunicirati programe za zapošljavanje za poznatog poslodavca za posao konobara, kuhara, sobarice i drugih turističkih operativaca. To su zanimanja koja su najtraženija na tržištu rada', kažu iz Ministarstva turizma.

No, svi se pitaju zašto je ova kampanja pokrenuta usred turističke špice - ako joj je već namjera bila promovirati poslove u turizmu. 'Kako bismo već sada , kada je turizam u fokusu medija, ali i potencijalnih sezonaca, privukli što više ljudi da se uključe u zapošljavanje u turističkom sektoru, odlučili smo već 15. srpnja krenuti u kampanju. Dugoročno se želi preventivno djelovati i aktivirati potencijalne kadrove za sljedeću sezonu. Ministarstvo turizma pokriva troškove proizvodnje video spota, a ugovoren je iznos od 183.000 kuna', odgovaraju iz Ministarstva turizma.

Podsjetimo, u lipnju je u Hrvatskoj bilo ukupno 219.491 nezaposlenih.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene