443677
443677
443677
443677
443677

INTERNET GORI Hrvatski zavod za zapošljavanje razljutio mlade

  • , 18.07.2016., 15:37
  • Autor:
  • komentara

Promotivni videospot Hrvatskog zavoda za zapošljavanje možda je imao najbolju namjeru, no, čini se da su postigli suprotni učinak.

 
 
 
 
Lana Jurčević u spotu 'Za sve je kriv Zavod' (Screenshot: YouTube)
Lana Jurčević u spotu 'Za sve je kriv Zavod' (Screenshot: YouTube)

Promotivni video spot 'Za sve je kriv Zavod' kojim Hrvatsko zavod za zapošljavanje nastoji potaknuti mlade da iskoriste neku od mjera aktivnog zapošljavanja izazvao je brojne komentare. I ako je suditi prema društvenim mrežama puno je više loših komentara:

- 'Pronađite svoj posao iz snova. Koja je ovo zaj***ija. Ne zna se tko više od svih nas krpa kraj s krajem, a ovi se još i zaj***ju. Mogu posjetit Zavod za zapošljavanje i njihove fino uređene urede u jugo stilu i plakat i molit se tamo. Otišlo je sve u tri ** odavno. Gubite se van iz zemlje svi i ne okrećite se'

- 'Koja si ti sprdačina Lana! Vidio bi tebe kako bi ti bilo krasno raditi za 3 tisuće kuna, 12 sati dnevno bez slobodnog dana po 5 mjeseci na toj šljunari! Naslikavaj se ti i dalje! '

- 'Draga Lana, bar je tebe Zavod zaposlio kada nikog drugog nije'.

Lana Jurčević (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Zapošljavanje mladih u dobi od 18-25 godina je i bio krajnji cilj HZZ-a, a upravo zato su se, kažu za Dnevnik.hr,  prilikom odabira zvijezde za snimanje spota odlučili za Lanu Jurčević. 'Odlučili smo se za rješenje s Lanom Jurčević jer ona u svom javnom djelovanju u toj populaciji ima najveći broj fanova te se njenim pojavljivanjem u kampanji pojačava učinkovitost prenošenja poruke mladim osobama. Dakle, odabrano je rješenje koje će najučinkovitije potaknuti mlade ljude da koriste mjere aktivnog zapošljavanja. Namjera je da se ovom kampanjom zaposli što veći broj nezaposlenih mladih osoba, a koje dosad nisu bile u dovoljnoj mjeri informirane o mjerama Zavoda za zapošljavanje', odgovorili su nam iz HZZ-a.

Projekt je pokrenut zajedno s Hrvatskom turističkom zajednicom i Ministarstvom turizma koje smo kontaktirali kako bi dobili potpunije informacije oko novog promotivnog videospota. Pojasnili su i zašto su kroz spot promovirani najviše poslovi u turizmu.

'S obzirom da je u HZZ-u uočen najveći nedostatak radnika u turizmu odlučeno je sekundarno komunicirati programe za zapošljavanje za poznatog poslodavca za posao konobara, kuhara, sobarice i drugih turističkih operativaca. To su zanimanja koja su najtraženija na tržištu rada', kažu iz Ministarstva turizma.

Ministarstvo turizma (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

No, svi se pitaju zašto je ova kampanja pokrenuta usred turističke špice - ako joj je već namjera bila promovirati poslove u turizmu. 'Kako bismo već sada , kada je turizam u fokusu medija, ali i potencijalnih sezonaca, privukli što više ljudi da se uključe u zapošljavanje u turističkom sektoru, odlučili smo već 15. srpnja krenuti u kampanju. Dugoročno se želi preventivno djelovati i aktivirati potencijalne kadrove za sljedeću sezonu. Ministarstvo turizma pokriva troškove proizvodnje video spota, a ugovoren je iznos od 183.000 kuna', odgovaraju iz Ministarstva turizma.

Podsjetimo, u lipnju je u Hrvatskoj bilo ukupno 219.491 nezaposlenih.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se