'Vino strasti'

Priča o dvije obitelji koje dijele jednu tajnu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U vinu je istina, u njihovoj lozi same su laži. Nova serija 'Vino strasti' donosi nova uzbuđenja na male ekrane.

Nova TV donosi još jednu televizijsku uspješnicu, 'Vino strasti', obiteljsku sagu koja se odvija u svijetu vina. Ova uzbudljiva premisa postavlja scenu za priču o borbi između modernih proizvođača vina i stare škole kao i između velikih kompanija usredotočenih na isplativo poslovanje i malih proizvođača koji svoju voljenju zemlju obrađuju tradicionalnim metodama. U konačnici sve te suprotstavljene strane moraju pronaći svoje mjesto.

Pogledaj i ovo Sabina Tandara Knezović prestižna nagrada Sabina Tandara Knezović dobitnica je Večernjakove ruže u kategoriji TV osoba godine: ''Hvala mojoj Novoj TV koja je iza mene''

Kud puklo da puklo: Dino Rogić u ulozi mladog poduzetnika

Izmjenjujući dramu, humor, misterije, ljubav, razočaranja i sve aspekte modernoga društva, ova je serija usredotočena na svakodnevne situacije s kojima se gledatelji lako mogu poistovjetiti. Budući da je i realistična i intrigantna, ova drama uspijeva prikazati različite osjećaje i situacije kroz živote dviju obitelji proizvođača vina.
Serija je osvojila prestižne nagrade (ATV Awards Spa, Ondas Awards, Spanich Actor Union, Zapping Awards) u kategorijama za najbolju dramsku seriju i najbolje glumce.

O radnji serije 'Vino strasti'

U središtu priče serije 'Vino strasti' nalaze se dvije obitelji proizvođača vina: obitelj Cortázar koja proizvodnju vina smatra unosnim poslom i obitelj Reverte kojima vinogradi i zemlja predstavljaju način života. Unatoč različitostima, obje obitelji održavaju suživot dok netko ne pokuša ubiti Miguela, najstarijeg sina obitelji Cortázar. Život Miguela Cortázara, upravitelja vinarije koja nosi njegovo obiteljsko ime, stubokom se mijenja kad izgubi pamćenje nakon ranjavanja vatrenim oružjem. Gubi sjećanje na sve što se dogodilo prije pokušaja ubojstva. Miguel se vraća u svoju kuću i više ne prepoznaje ni kuću ni svoju obitelj.

Od tog trenutka suočava se s gotovo nemogućim zadatkom vraćanja sjećanja, obnavljanja svojeg života i pronalaska osobe koja ga je pokušala ubiti. Je li to bio pokušaj preuzimanja obiteljskih vinograda? Ili je razlog bio osobne prirode? Svi su sumnjivi – njegova supruga, braća i konkurenti. Dok rješava misterij, Miguel pokušava ponovo izgraditi svoj život. Miguel počinje sastavljati dijelove slagalice koji su ga učinili čovjekom kakav je bio, ali otkriva da mu se ta osoba ne sviđa. Kaje se zbog svojih prethodnih djela i života te odlučuje ispraviti nepravde koje je počinio. Kako bi to postigao, preuzima obiteljski posao i mijenja njegovu strukturu kako bi ispravio nepravde koje su počinjene i postao dobar poslodavac, ali njegova obitelj to ne želi dopustiti.

Osumnjičeni: Taraji P. Henson otvoreno o velikom zaokretu u hit seriji

Miguela smjenjuju s položaja direktora i prisiljavaju da u kompaniji postane samo promatrač. Razočaran ponašanjem svoje obitelji, odlučuje da će se pod svaku cijenu vratiti u kompaniju i počinje istraživati članove obitelji kako bi ustanovio koje uloge imaju u strukturi kompanije. Istodobno je sve bliže otkrivanju svoga napadača. Vjerujući kako cilj opravdava sredstva, Miguel čini neke stvari s kojima se ne slaže kako bi se vratio na položaj direktora te i ne primjećuje kako je opet postao osoba kakva je i bio, a koja mu je sada odbojna. To će se drastično promijeniti kada dozna tko stoji iza pokušaja ubojstva… S druge strane, Miguel je u potpunosti ravnodušan prema svojoj ženi Pauli. Ne voli je i više s njom ne dijeli iste vrijednosti. Uza sve ostale komplikacije, zaljubljuje se u kćer svoga konkurenta, Lucíju Reverte. Ta je ljubavna priča puna kontradiktornosti. On za Lucíju predstavlja sve što ona mrzi i trebat će mnogo vremena da Miguel stekne njezino povjerenje jer ona sebi nikako ne želi priznati da gaji osjećaje prema njemu. Lucía počinje Miguelu pomagati dok on pokušava otkriti tko ga je želio ubiti i postaje njegova osoba od povjerenja. Unatoč tomu, tijekom istrage ona otkriva kakva je osoba Miguel nekoć bio i kakva je djela počinio u prošlosti. Zbog toga nastavlja sumnjati u njega. Baš kad njihova ljubavna priča počinje dobivati krila, Lucía će uvidjeti da se Miguel ponovo pretvara u osobu kakva je bio i napustiti ga. Štoviše, Miguelova supruga Paula ne želi dignuti ruke od njihova braka – bez obzira na sve – jer bi rastavom izgubila svoj udio u obiteljskom bogatstvu i društveni status.

Studiji i lokacije snimanja

Studiji u kojima je snimano Vino strasti imaju više od 1900 m2. Jedan studio pokriva 1500 m2 i u njemu je izgrađena lokacija dviju obiteljskih vinarija, dok se na ostatku nalaze interijeri obiteljskih domova, ureda i vinarijskih pogona. Snimanje na lokacijama odvijalo se u spektakularnom vinogradarskom kraju La Rioja na obalama rijeke Ebro i u gradiću Brionesu. Neke od lokacija nalaze se u okolici Madrida. Savjetnici za seriju bili su razni enološki stručnjaci, uključujući poznatog španjolskog proizvođača vina, Miguela Merina.

UPOZORENJE Epizoda o kojoj svi pričaju: Kraj serije 'Uvoda u anatomiju' zbog koje će vam trebati maramice

Karakterizacija likova:

OBITELJ CORTÁZAR

Cortázari su tradicionalna obitelj. Konzervativni su i dobro čuvaju obiteljske tajne, kao i mnoge druge obitelji. Međutim, većina drugih obitelji ne pokušava ubiti svoje članove. Glava klana je don Vicente (počasni direktor vinarije i siva eminencija kompanije), a slijede njegovo četvero djece: Miguel (prvorođenac i direktor kompanije), Pablo (enolog, posvojeni sin), Raúl (bivši direktor odjela ljudskih resursa, buntovnik) i Emma (direktorica odjela prodaje, miljenica). Svi imaju supružnike i djecu, a glava obitelji smatra kako većina od njih nije važna. Unatoč osobnim sukobima i neprestanim konfrontacijama članova obitelji uzrokovanih borbom oko vodstva kompanije, Cortázari su na svoj način bliski, a don Vicente pazi da tako i ostane. Neprestano pokušavaju uskladiti osobne živote i obiteljski posao.

Vino nije samo način zarade. Ono je za mnoge način života koji gradi karakter i djeluje po vlastitom skupu pravila. Ono je tradicija koja se prenosi s koljena na koljeno. Obitelj Cortázar ne bi bila to što jest kad bi se bavila nekim drugim poslom, stoga ne propustite novu uzbudljivu seriju 'Vino strasti' od 1. lipnja na Novoj TV koja će pokazati do koje je mjere njihova profesija proizvođača vina utjecala na njihov karakter.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene