Iron Man 3 ruši rekorde

Najbolje kino otvaranje stranog filma 2013. godine!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hrvati vole Iron Mana! To je jedini zaključak koji se može donijeti nakon što se pogledaju impresivne brojke koje je akcijski spektakl Iron Man 3 ostvario u prvom vikendu prikazivanja - od četvrtka 25. travnja do nedjelje 28. travnja.

Naime, film Iron Man 3 u prva četiri dana kino distribucije sveukupno je pogledalo 19.625 ljudi čime je ostvareno najbolje kino otvaranje nekog Marvelovog filma u Hrvatskoj do sada te uvjerljivo najbolje kino otvaranje stranog filma 2013. godine!

Pogledaj i ovo Mate Rimac i Robert Downey Jr. prepričao i smiješnu anegdotu Rimac se družio s legendarnim holivudskim glumcem koji se jedva čekao provozati u njegovoj Neveri: "Napokon mogu ovo objaviti!"

Posebno je zanimljiva činjenica što je s ovim brojem gledatelja Iron Man 3 već sada, u prva četiri dana, zaradio više nego što je u sveukupnoj kino distribuciji zaradio prvi nastavak ovog Marvelovog super-junaka iz 2008. godine.

>> Tony Stark se vraća. Jači no ikad!

Što se samog kino otvaranja tiče, Iron Man 3 bolji je čak i od prošlogodišnjih Osvetnika koji su se otvorili s19.081 gledatelja. Film Iron Man 3 u prva četiri dana zaradio je 789.370 kuna što je treće najbolje kino otvaranje nekog filma kompanije Walt Disney (odmah iza drugog i četvrtog nastavka filmske franšize Pirati s Kariba).

U ostatku svijeta film je također startao impresivno. Otvorio se u 42 zemlje i sveukupno je utržio nevjerojatnih 195,3 milijuna dolara čime je oboren rekord koji su do sada držali Osvetnici sa 185,1 milijun dolara. Iron Man 3 tek treba započeti s prikazivanjem u SAD-u (3. svibnja), a box-office analitičari već mu sad prognoziraju sigurnu zaradu od preko milijardu dolara na svjetskim kino blagajnama.

Podsjetimo, u filmu Iron Man 3 briljantni industrijalist Tony Stark/Iron Man suočava se s neprijateljem koji ne poznaje granice. Nakon što neprijatelj u potpunosti uništi Starkov osobni život on kreće u sudbonosnu potragu za odgovornima. Na svakom koraku avanture njegova hrabrost bit će testirana, a kad se nađe prislonjen uza zid, Stark će morati preživjeti koristeći svoje vlastite inovacije, osloniti se na svoju ingenioznost i instinkte kako bi zaštitio one koji su mu najbliži. Dok se bori za vlastiti povratak, Stark otkriva odgovor na pitanje koje ga je potajno proganjalo: čini li čovjek odijelo ili odijelo čini čovjeka?

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene