Najljepša Tea

Zasjat će kao nijedna dosad! S dukatima i burom po pobjedu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Miss Hrvatske Tea Mlinarić pokazala je nacionalnu haljinu.

Miss Hrvatske Tea Mlinarić u Kini će predstaviti haljinu od Konavla do Slavonije. Haljina povezuje predivnu Hrvatsku, njezine običaje i tradiciju, po čemu smo doista poznati. Nacionalnu haljinu našoj je ljepotici napravio dizajner Iggy Popović.

Pogledaj i ovo showbuzz Prvi intervju nove Miss HRVATSKE Čuvaj se senjske ruke: Tea predvidjela svoju pobjedu

"Inspiraciju za haljinu našao sam u silueti konavoske narodne nošnje. U haljinu sam utkao dio sebe kroz moje podrijetlo iz konavlskog kraja, odgoj slavonski, ali i dio običaja aktualne Miss Hrvatske kroz senjsku buru", izjavio je dizajner Iggy Popović.

Haljina se sastoji od četiri dijela, gdje četiri nijanse plave boje simboliziraju „četʼri stađuna i Jadransko more, dok donji dio haljine predstavlja rasplesano more koje svakim korakom mijenja boje, ali i otkriva skrivene čipke koje su najpoznatija baština Republike Hrvatske. U Izradi čipki sudjelovale su žene iz Lepoglave, Paga i Županje, što opet simbolizira najpoznatije čipkarske dijelove naše zemlje.

Gornji dio rasplesanog mora pretvara se u senjsku buru koja je simbol grada iz kojeg aktualna Miss Hrvatske dolazi, dok isprepleteni muslin na korzetu označava more pod burom.

Završetak haljine je naramenica s 15 slavonskih dukata, koji povezuju Slavoniju s ostatkom Hrvatske. Svaki je dukat simbol regionalnog podrijetla, društvenog i ekonomskog statusa, a ta je regija poznata po bogatstvu različitosti narodnog ruha kao nijedan drugi kraj u Hrvatskoj. Iako se dukati nose kao nakit oko vrata, Iggy ih je stavio kao naramenicu i tako završio putopisnu priču nacionalne haljine od Konavla do Slavonije.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene