nova kolekcija

Ivona Martinko predstavlja kolekciju 'I am What I am' jesen/zima 2014/15

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dizajnerica Ivona Martinko u svojoj je novoj kolekciji jesen/zima 2014/15. inspirirana najsvjetlijim, najslobodnijim i najljubavnijim razdobljem: humanizmom i renesansom.

Njezine kreacije koje pružaju slobodu pokreta utjelovljuju čovjeka koji vlada svojim životom dok njegovo srce vlada njime. Kao što je nakon srednjeg vijeka izašao iz mraka anonimnosti i napustio dogmatska vjerovanja, danas vuče paralelu sa slijepim slijeđenjem trendova i uniformiranosti mase - pristupu kakvom dizajnerica nikada nije podilazila.

Pogledaj i ovo showbuzz Modni izlet Tko se bolje nosi: Zagrepčanke ili Beograđanke?

Anamarija Asanović predstavlja novu kolekciju na Instagramu

Čovjek kao individua dolazi u centar pažnje rezonirajući i djelujući na okolinu, kontrolirajući prirodu, slaveći povratak samome sebi zbog čega su za snimanje kampanje odabrani magični krajolici.

Ivona kroz kolekciju po nazivom’’ I am What I am’’ stavlja naglasak na vjeru u ljudske kreativne i intelektualne sposobnosti blokirajući svaku mogućnost da odjeća svojom formom tijelo stavi u okvire požude ili etiketira status seks simbola. Kroz dekonstrukciju koja je prepoznatljiva za rad Ivone Martinko čovjek dolazi u centar pažnje. No, ona mu isto tako oslobađa duh pružajući slobodu pokreta i neopterećenost.

U kreacijama iz kolekcije ‘’I am What I am’’ ističe se osoba koja vlada svojim životom tzv. 'Homo Universalis' koji se vodi znanjem i intelektom, moć i bogatstvo mjeri znanjem te u okvirima prolaznosti života uživa u svakom trenutku s puno ljubavi. Fotografije za kampanju je snimila Anna Gojanović, model je Mia Bujan Gojanović, a dizajner cipela Vladimir Lazarević.

O Ivoni Martinko:

Ivona Martinko je rođena 1970. godine u Zagrebu gdje je nakon završetka srednje škole upisala Akademiju dramske umjetnosti. Njezina ljubav prema modi odvela ju je Callegari gdje je završila mode smjer Modelista visoke mode za žene. Od 2000 godine radi samostalno u Zagrebu. Svoju prvu kolekciju dizajnerica je izložila 2004. godine u Muzeju Mimara i od tada svoje sezonske kolekcije redovito izlaže na uglednim modnim manifestacijama poput Cro a Poreter- a i Fashion.hr-a. Od 2012. godine kolekcije izlaže na sajmu u sklopu Njujorškog tjedna mode, a njezine kreacije mogu se naći u ekskluzivnim američkim buticima. Imala je nekoliko kazališnih izleta: 1999.g kao kostimograf na predstavi „Od jutra do ponoći“ Georga Kaisera uz režiji Borne Baletića, iste godine u Teatru &td „Ispovijedi“ u režiji Gorana Sergeja Pristaša te 2006.g. HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci multimedijalnu koreodramu „Matsukaze i Murasame-Vjetar u borovima“ Zeamija Motokiya u režiji Nenada Glavana. Surađivala je s grupom Jinx na coveru za ploču „Idem tamo gdje je sve po mom“ te je napravila impresivnu haljinu od kravata za scenske nastupe koju je nosila njihova pjevačica Yaya.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene