U jazz maniri

'Imagine': 'Pjesma ima snažnu poruku, nešto je potpuno novo'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Pjesma 'Imagine' često je nazivana i himnom mira, a s obzirom na trenutnu situaciju u svijetu, čini se da je baš ova pjesma odličan odabir.

'Trenutno radim na novom singlu koji bi kroz 4. mjesec trebao ugledati svjetlo dana, a u međuvremenu sam sa svojim stalnim suradnikom Alanom Dovićem snimio obradu poznate pjesme legendarnog Johna Lennona "Imagine" u jazz maniri. Pjesma ima snažnu poruku i htjeli smo ju predstaviti u novom i drugačijem izdanju. Ovaj put ne sviram niti jedan instrument već sam u ulozi vokalista, dok je Alan Dović na gitari i zaslužan je za aranžman. Dugo nisam snimio kompletni cover i ovo mi je nešto potpuno novo i izazov, a koliko je uspješan, ostavljam publici da presudi', rekao je Filip Dizdar.

Pogledaj i ovo Filip Dizdar i Maja Šiprak - 2 Veliko veselje Brat Natali Dizdar pohvalio se predivnim vijestima: ''Blagdani prošli, a još 3 mjeseca do poklona!''

Brat i sestra Filip i Natali Dizdar već su dugo dio estradne scene

U pjesmi je impozantna vokalna Filipova izvedba čiji se raspon vokala proteže od basa do visina uz njegov sad već originalni interpretacijski pečat. Pjesma koristi moderne ritmove i uživo snimljene instrumente s vješto uklopljenim gitarističkim crtama Alana Dovića. Obrada je u samim počecima izazvala mnoge pozitivne reakcije pa je to Filipa potaknulo da snimi  i minimalistički video.

U kontekstu današnjeg modernog i pomalo okrutnog vremena, pjesma 'Imagine' novom Filipovom interpretacijom dobiva dodatnu dimenziju i doseg. Tekst koji je predstavljao Lennonov poziv i nadu, u ovoj obradi dobiva značaj upozorenja, sagledavanja posljedica i želju za buđenjem svijesti. Može se reći da je ova obrada jedan osebujan i originalni osvrt na to koliko je društvo od trenutka odašiljane Lennonove poruke do danas stvarno napredovalo te jesu li riječi i želje jednog glazbenog vizionara ispunila očekivanja.

Natali Dizdar prvi put iskreno progovara o prekidu s dugogodišnjim dečkom

'Sama ideja i obrada nastala je tijekom studija na prestižnom američkom sveučilištu Berklee. U ovoj obradi poigrali smo se bojama, glazbenim koloritetom koji utječe i na sami značaj teksta ove bezvremenske pjesme Johna Lennona'
, objasnio je Alan Dović. Na materijalu za novi album Filip već intenzivno radi i kako najavljuje, bit će promjena u zvuku, ali će i dalje sve ostati u pop domeni.
Novu pjesmu koju će Filip uskoro predstaviti ima elemente power balade s modernim zvukom.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene