Mlađi brat otkrio

'Sestra me još nije tražila da joj napravim spot'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Mlađi brat Natali Dizdar objavio je prvi album "I dalje sanjam". Osim što pjeva režira i spotove Luki Nižetiću, Ivani Radovniković, Maji Šuput...

Album je nastajao tri godine, na svakoj pjesmi radio sam tri mjeseca. Trebalo mi je vremena dok sam pohvatao konce, dok su sve misli sjele na svoje mjesto i najintenzivniji tempo rada bio je zadnjih godinu dana. Ovo je moj prvi album i svaka pjesma nastala je u nekom svom vremenu, okruženju, atmosferi... – priča Filip Dizdar o svom albumu prvijencu “I dalje sanjam” koji je publici predstavio u utorak u zagrebačkom klubu Pepermint. Iz publike su ga bodrile tri njemu važne dame, mama Snježana, djevojka Ana i sestra Natali koja mu se pridružila na pozornici.

Pogledaj i ovo Natali Dizdar - 1 zanosna pjevačica Ponosna Natali Dizdar kući je otišla s nagradom, ali svi pričaju o haljini u kojoj se pojavila na dodjeli Porina

Podrška djevojke

'Imam veliku podršku obitelji i to mi olakšava ovaj cijeli put. Natali je pjesme čula još dok su nastajale, često razgovaramo o glazbi i pratimo rad jedno drugoga', kaže Filip. Osim glazbom svestrani Filip bavi se i fotografijom, produkcijom, režiranjem spotova a nedavno je pokrenuo i školu za videoprodukciju.

'Imam sedam učenika, podučavam ih produkciji, a predavačko iskustvo stekao sam u talijanskoj školi za modu i dizajn Callegari', kaže Dizdar. Njegov redateljski potpis stoji uz videospotove Ivane Radovniković, Maje Šuput, Ivane Kindl, Marka Tolje, Luke Nižetića, ali sestri Natali još nije režirao nijedan spot.

'Sestru sam fotkao i radio joj jumbo plakate, ali još me nije zvala da joj napravim spot. Ako to jednom poželi, rado ću ga napraviti', kaže. Najlakše i najbrže nastao je scenarij za spot Ivane Radovniković.

'Čim sam čuo pjesmu, scenarij mi se odvrtio u glavi od početka do kraja, ali nije uvijek tako jednostavno', kaže glazbenik. Velika potpora tijekom tri godine stvaranja albuma bila mu je i djevojka Ana. 'Znam ponekad odlutati sa svojim vizijama u glazbi, a Ana je realna i racionalna pa me spusti na zemlju i osvijesti' ističe Filip. Nedavno je s Frenkijem, Katjom Šulc, S.A.R.S.-om i Svi na pod! bio nominiran i za MTV EMA Best Adria Act. Nagradu mu je “oteo” Frenki.

Primijećen i vani

'Drago mi je zbog njega i čast mi je što sam uopće bio nominiran',  kaže. Njegov rad primijetili su i u inozemstvu i postoji mogućnost da će uskoro raditi i visokobudžetni spot.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene