Elysium

Evo kako bi mogao izgledati život 2154. godine!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Godina je 2154. i na svijetu postoje dvije vrste ljudi: oni vrlo bogati koji žive na ljudski izgrađenoj svemirskoj postaji imena Elysium te ostali koji žive na prenapučenoj, gotovo uništenoj Zemlji...

Kada je Stanley Kubrick 1968. godine snimio svoju slavnu Odiseju u svemiru ( 2001: A Space Odyssey, po istoimenoj knjizi Arthura C. Clarkea) oduševljeni kritičatri zapisali su između ostalog: "Sljedeći ovako veliki znastveno-fantasnični film snimat će se na licu mjesta!"

Pogledaj i ovo Courteney Cox i Jennifer Aniston (Foto: Getty Images) Zabavite se uz kviz Osim na ekranu, oni su najbolji prijatelji i u stvarnom životu: Znate li o kome je riječ?

Film koji nam u kina stiže ovog ljeta, naravno, nije sniman u svemiru, ali sudeći po informacijama koje su do sada dostupne, i te kako će se boriti za titulu nasljednika najslavnijeg ZF filma svih vremena.


Film „Elysium" stiže u naša kina 15. kolovoza, a u glavnim su ulogama Oskarovci Matt Damon i Jodie Foster.

Priča je to koja pokušava odgovoriti na pitanje možete li se današnje društvo zamisliti bez ratova, siromaštva i bolesti, a redatelj je Neill Blomkamp, široj publici najpoznatij po odličnom uratku „District 9“.

Elysium

Godina je 2154. i na svijetu postoje dvije vrste ljudi: oni vrlo bogati koji žive na ljudski izgrađenoj svemirskoj postaji imena Elysium te ostali koji žive na prenapučenoj, gotovo uništenoj Zemlji.

Stanovnici Zemlje očajni su i žele pobjeći od kriminala i siromaštva, a većini je nužno potrebna i vrhunska medicinska skrb koja je dostupna, naravno, samo na Elysiumu.

Međutim, određeni stanovnici Elysiuma ne prežu ni pred čim kako bi prisilili donošenje anti-imigrantskih zakona i sačuvali svoj luksuzan način života.



U cijelom tom paklu jedini čovjek koji može donijeti ravnotežu između ova dva potpuno različita svijeta jest Max (Matt Damon), običan građanin u očajničkoj potrebi da dođe do Elysiuma. Dok mu život visi o koncu, on nevoljko prihvaća opasnu misiju – misiju koja će ga staviti u direktan sukob s tajnicom Delacourt (Jodie Foster) i njezinim opasnim snagama Elysiuma... Ali ako uspije, neće spasiti samo svoj život, već i živote milijuna ljudi na Zemlji.

Zvučna glumačka imena

Dobitnici nagrade Oscar Matt Damon („Dobri Will Hunting“) i Jodie Foster („Optužena“, „Kad jaganjci utihnu“) tumače glavne uloge u filmu „Elysium“, dok se u ostalim ulogama pojavljuju William Fichtner („Usamljeni osvetnik“), Alice Braga („Božji grad“) i Sharlto Copley („District 9“).

Nakon što je 2009. godine debitirao s hvaljenim filmom „District 9“ koji je dobio četiri nominacije za Oscara uključujući one za najbolji film i najbolji adaptirani scenarij, Neill Blomkamp se ove godine vraća s još jednim zanimljivim znanstveno-fantastičnim filmom koji progovara o jednom drugačijem društvenom poretku koji se u nekoj dalekoj budućnosti možda i neće činiti toliko nemogućim.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene