Nema zabune

Dok se bebi ne da ime oslovljavat će se na - 'kraljevsko visočanstvo'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Britanci odbrojavaju do rođenja prve bebe princa Williama i Kate Middleton, a sada se već zna i sam protokol. Sve je isplanirano do zadnjeg detalja!

Kate Middleton vjerojatno nije ni svjesna koliko Britanci s nestrpljenjem čekaju prvog nasljednika ili nasljednicu nje i princa Williama.

Pogledaj i ovo Kate Middleton, princ William teško razdoblje za njihovu obitelj Pogledajte kako izgleda imanje na kojem su Kate i William pronašli utočište s djecom dok se princeza liječi od raka

Prema pisanjima britanskih medija kraljevskom rođenju nekada je bio nazočan ni ministar unutarnjih poslova kako bi zajamčio legitimitet djeteta. No ta se tradicija ne primjenjuje od 30-ih godina, a na Kateinu sreću rođenju bi trebao biti nazočan princ William (baš kao što je i njegovom bio prisutan princ Charles).

Nakon što se rodi beba...

Što se tiče protokola, prva će o rođenju djeteta biti obaviješteni kraljica Elizabeta II. i roditelji Kate Middleton, a sutradan se šalje obavijest Buckinghamskoj palači koja zatim izvijesti javnost o novostima. Ministar unutarnjih poslova će obavijestiti gradonačelnika Londona, a kraljičin privatni tajnik će poslati obavijesti guvernerima Commonwealtha.

Da u kraljevskoj obitelji ništa nije slučajno, pokazuje i činjenica kako će na ime budućeg nasljednika javnost morati pričekati nekoliko dana. I dok se ne sazna ime, dijete će nositi titulu princeze ili princa od Cambridgea i odazivati se na 'kraljevsko visočanstvo'.

>> Budući kralj ili kraljica Velike Britanije - među precima je i obitelj grofa Dracule, pekari, mesari, krojačica rublja

Princa Williama krstio je  nadbiskup Canterburyja u glazbenom salonu Buckinghamske palače, i to svetom vodom iz rijeke Jordan. Budući nasljednik/ca krstit će se u anglikanskoj crkvi čiji će biti i vrhovni poglavar jednoga dana, a već je i sada opravica spremna – riječ je o replici čipke i satena kakvu je 1841. nosila mlađa kćer kraljice Viktorije.

Kraljevska djeca obično imaju pet ili šest kumova. Prvi kandidati na listi za dijeet Williama i Kate su princ Harry, te Pippa i James Middleton, piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene