uključi se i ti

Dobrotvorna aukcija nakita - zaklada Ana Rukavina

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

"Želim život", napisala je Ana Rukavina 2006. godine. Tim riječima, iako je Ana izgubila bitku za život, njen san dan danas živi. Zaklada koja nosi njeno ime, od ondašnjih 150 dobrotvornih darivatelja koštane srži ili krvotvornih matičnih stanica, danas broji 45000.

Zaklada je do sada spasila 44 života, dio je europskog i svjetskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži tako da ne spašava samo živote u Hrvatskoj, nego u čitavom svijetu. Glumicu Vesnu Ravenšćak i knjižničarku Elizu Berton, čiji se putovi možda nikada ne bi sreli, veže upravo Anina želja: želim život! Obje su se prije otprilike godinu dana suočile s opakom bolešću, akutnom limfoblastičnom leukemijom, obje su transplantirale koštanu srž i danas ih veze prijateljstvo te želja da pomognu Zakladi Ana Rukavina u najvećoj mogućoj mjeri.

Pogledaj i ovo Davor Bilman "Vidimo se! " Evo gdje vas Davor Bilman očekuje u što većem broju, no dolazak nije jedina opcija: "Ako slučajno ne možete doći..."

Aukcija počinje 19.12.2014. i traje do 28.12.2014. u ponoć. Licitirati se može na stranicama aukcije.hr ili mailom na info@aukcije.hr!

Vesna Ravenšćak, zagrebačka je glumica s bogatom kazališnom karijerom. Uz njene uloge dječjih heroina poput Pipi Duge Čarape, Kušanove Melite ili Pauline P. odrastale su generacije. Izmedju ostalog, ponosna je članica mjuzikala Footloose i Crna kuća, a publiku diljem Hrvatske zabavljala je i obiteljskim komedijama poput predstave Madam i ševa pred vratima pakla u kojoj joj je partner Zlatan Zuhrić Zuhra. Vesna je oboljela od leukemije, a početkom ove godine transplantirane su joj matične stanice i dale novi život: spasila je mnoge pa tako i moj život! Zaklada koja nosi njeno ime moja je nada, moje svjetlo, moj život. Doslovno.>

Mila Juričić
, umjetnica je iz Zagreba koja se bavi izradom hiperrealističnog, minijaturnog nakita: "Glumica Vesna Ravenščak je moja dugogodišnja draga prijateljica, kojoj je bila diagnosticirana opaka bolest, limfoblastična akutna leukemija. Prošle godine svi smo strijepili za njen život. Ove godine, zahvaljujući Zakladi Ana Rukavina, je Vesna s nama. Živa! Osjećam veliku sreću i zahvalnost, ovo je moj mali doprinos potpore radu Zaklade."

Eliza Berton, je knjižničarka iz Rijeke, s adresom u Zagrebu: "Superheroj koji je spasio moj život je ujedno i moj brat, Luka. Ali nemaju svi tu sreću da imaju najboljeg brata koji im ujedno može biti donor. U suprotnome moj bi život ovisio o ljudima velikog srca koji su to odlučili postati i zato želim pomoći Zakladi Ane Rukavine da nastavi spašavati živote. Srela sam dosta ljudi koji su se već odlučili na to, ali im nikada nije bilo usput ili nisu imali vremena. Zato ih želim zamoliti da nađu tih sat-dva, jer nikome ne možete dati ljepši poklon od života, a lijek koji nekome treba već je u vama!"

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene