Za male i velike

Dječji festival u Cinestaru oduševio djecu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nekoliko tisuća posjetitelja u 11 hrvatskih gradova uživalo je u projekcijama igranih, animiranih i dokumentarnih filmova te brojnim radionicama, igraonicama, predavanjima i nagradnim igrama koje su posebno razveselile najmlađe.

Nakon četiri fantastična dana završio je prvi Dječji festival u CineStar kinima! Festival su zatvorili članovi stručnog dječjeg žirija, glumci Tit Emanuel Medvešek i Mile Biljanović, dok je treća članica Ena Ikica festival pratila u Osijeku. U projekcijama igranih, animiranih i dokumentarnih filmova, ali i kratkih filmova s Festivala o pravima djeteta koja su snimala djeca iz Hrvatske, uživalo je čak 6375 posjetitelja. Tijekom festivala prikazano je 14 dugometražnih filmova iz čak 10 zemalja svijeta, uključujući Francusku, Brazil, Japan, Hrvatsku, SAD, Estoniju, Njemačku, Rusiju, Australiju i Belgiju.

Pogledaj i ovo Branka Krstulović (Foto: Bojan Zibar/Zvonimir Ferina) Isticala se u masi Unatoč tome što se od modnih pista davno oprostila, bivšoj Miss Hrvatske na izgledu bi pozavidjele brojne žene

Mališani su imali priliku i besplatno sudjelovati u brojnim radionicama, igraonicama, predavanjima i nagradnim igrama koje su uključivale slikanje po licu, ukrašavanje uskršnjih jaja, izradu likova od balona, učenje engleskog jezika uz igru, kazališne predstave, radionice plesa i pjevanja kao i zabavno-edukativne radionice Crvenog križa i Policije, te brojne druge sadržaje.

U natjecateljskom dijelu festivala, osam od ukupno četrnaest filmova ušli su u konkurenciju za nagrade, a festivalski žiri je, uz tešku odluku, pobjednikom proglasio film RIO 2.

“Meni se daleko najviše svidio film Vjetar se diže i kada sam ga pogledao odmah sam znao da je moj favorit. Ostali filmovi su bili isto tako zanimljivi, veseli i edukativni.” – otkrio nam je Mile Biljanović poznat po ulozi Šegrta Hlapića.

Drugi član žirija, Tit Emanuel Medvešek najviše se oduševio pobjedničkim filmom: “Ja sam se dvoumio između filmova Muppeti u bijegu i RIO 2. Ipak sam se odlučio za RIO 2, no bilo mi je jako teško jer su svi filmovi bili izuzetni!”

Glasovima publike, s ocjenom 4,5 pobijedio je film RIO 2, a s malo nižom ocjenom od 4,3, na drugom mjestu nalazi se film Avanture gospodina Peabody and Sherman. Čestitamo filmu i vjerujemo da će producenti filmova biti oduševljeni ovim nagradama, za koje će dobiti i skulpturu maskote festivala, CineStar zvijezdu.

“Radnja filma RIO 2 je zanimljiva, zvučni efekti su odlični te je vrlo zabavan i duhovit. Uživala sam gledajući ga, a i publika se glasno smijala pa sam pretpostavila da je i njima jednako odličan” - izjavila je članica stručnog žirija Ena Ikica koja se uključila iz Osijeka.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene